Bolek Polívka má narozeniny: Kolik bude oslav a proč je to tak akorát?

Bolek Polívka 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

31. července 2019 10:43 | Aktualizováno: 31. července 2019 11:06

Bolek Polívka slaví 70. narozeniny a oslavy kulatého životního jubilea budou opravdu bouřlivé. Oblíbený herec s předstihem prozradil své plány, které tak nějak dokazují, že věk je jen číslo. Navíc je mu podle slov jeho přítele tak akorát.

Bolek Polívka dnes slaví 70. narozeniny a výčet jeho (nejen hereckých) rolí je za těch několik desetiletí opravdu bohatý. Komik, klaun, mim, divadelní principál, ale i nekorunovaný valašský král. Jak populární herec a držitel dvou Českých lvů velké životní jubileum vnímá?

„Jak se to vezme. Jeden můj kamarád, zvěrolékař, mi dal krásný dárek. Je ve skle a na něm kůň a já. A tam je napsáno: sedmdesát - pro koňa hodně, pro chlapa akorát,“ svěřil se Polívka den před svými narozeninami serveru Zlín.cz.

I díky některým filmovým rolím, stačí jmenovat Bohuše z legendární komedie Dědictví aneb Kurvahošigutntag, má oblíbený herec pověst flamendra, a tak je jasné, že jubileum bouřlivě oslaví. „Jedna v Praze, druhá v Brně, třetí bude v Olšanech a pak hurá do práce, jedu točit, to já rád. Teď to bude na Rabštejně u Plzně,“ prozradil zmíněnému serveru.

V rozhovoru pro krajský web ovšem dostal jednu opravdu neotřelou otázku. Je lepší sedmdesátiletý Bolek, nebo stejně stará slivovice, místní vyhlášený alkoholický nápoj? „No to je teda srovnání...Ze mně se nikdo neopije, ale může ze mě mít radost, když mě uvidí třeba na jevišti. Ale byly případy, kdy se ze mě někomu zatočila hlava,“ dodal pro Zlín.cz.

Témata: Boleslav Polívka