Jiří Krampol zděšený ze smrti Srstky (†83): ANI JÁ SE…

Jiří Krampol 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

31. července 2019 11:34 | Aktualizováno: 31. července 2019 21:13

Smrt herce a kaskadéra Zdeňka Srstky (†83) zasáhla řadu jeho kolegů z branže, výjimkou nebyl ani jeho dobrý kamarád Jiří Krampol. Ten v souvislosti s náhlým skonem Srstky promluvil o vlastní konci.

Zdeněk Srstka zemřel v pondělí po dlouhodobých zdravotních problémech a smutná zpráva se samozřejmě dostala i k jeho dobrému kamarádovi, jen o necelé tři roky mladšímu herci Jiřímu Krampolovi, který byl s lidmi milovaným kolegou ještě před nedávnem v kontaktu.

Oba umělci se seznámili během prvního filmu, který Krampol kdy natočil. „V posledních letech jsem s ním zase jezdil zájezdy. To bylo v době, kdy už nemohl chodit. Pak se mu zhoršil zdravotní stav,“ popsal Expresu herec a moderátor, který toho o zdravotních potížích ví sám dost. Neustále jej totiž trápí nemocná manželka Hanka.

Krampol připustil, že smutnou novinu o Srstkovi tak trochu očekával. „V osmdesáti třech letech si nemůžete myslet, že tu budete věčně. Umírají i mladí lidé. V posledních letech byla doslova smršť úmrtí. Musíme si vážit každého dne,“ nechal se slyšet oblíbený bavič.

Na závěr pak herec a moderátor uvedl, že i on sám má občas černé myšlenky. „Ani já se nemusím zítra vzbudit,“ dodal Krampol s vědomím toho, jak náhle se Srstkův stav změnil k horšímu. „Chci zůstat zdravý, tak jak jsem. Abych nebyl na obtíž, abych byl samostatný. Když to od Pána Boha přijde, tak ať je to hned. Aby se o mě nikdo nemusel starat,“ přál si Srstka.

Prosba ovšem vyslyšena nebyla. Srstka se počátkem února naposledy ukázal v televizi, poslední tři měsíce života už nevycházel z domu a byl zcela odkázán na péči manželky Aleny. V pondělí pak jeho syn Jiří oznámil, že jeho tatínek je po smrti.

Témata: Jiří Krampol Zdeněk Srstka