Tragická smrt Václava Kotka: Příčina smrti a datum pohřbu odhaleno!

Václav Kotek (vlevo) v jednom z představení Divadla Járy Cimrmana 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

31. července 2019 8:50

Divadlo Járy Cimrmana truchlí. Minulý týden přišlo o dalšího člena a manažera souboru, Václav Kotek tragicky zahynul ve věku 66 let. Rodina v čele s jeho synem, populárním hercem Vojtou, už zná příčinu smrti i datum pohřbu.

Minulý týden přišla z Divadla Járy Cimrmana smutná zpráva. Václav Kotek (†66), herec, manažer souboru a otec slavnějšího Vojty, tragicky zahynul. Podle dostupných informací byl nalezen mrtev ve svém domě na Karlštejně ve čtvrtek. Celá tragédie však byla dlouho obestřena tajemstvím, ani kolegové z divadla ještě druhý den nic netušili.

Nyní už alespoň rodina zná přesnou příčinu smrti. „Pitva proběhla, nebylo zjištěno cizí zavinění a v současné době budou probíhat další zkoumání a odborné expertizy,“ sdělila Blesku policejní mluvčí Michaela Nováková bez dalších podrobností. Zdeněk Svěrák už dříve pro TN.cz uvedl, že se Kotek zřítil ze schodů a zlomil si vaz.

Informace o posledním rozloučení s Kotkem se objevily na sociální síti. „S bolestí v srdci oznamujeme všem příbuzným, přátelům a známým, že nás dne 24. července 2019 ve věku 66 let nečekaně opustil náš milovaný manžel, tatínek, syn, bratr, strýc a švagr, pan Václav Kotek.“

„S naším drahým zesnulým se rozloučíme v úterý 6. srpna 2019 ve 13 hodin ve velké obřadní síni krematoria v Praze – Stašnicích,“ stojí dále ve smutečním oznámení, kde jsou podepsáni manželka Alena, syn a známý herec Vojta i další příbuzní. Rozloučit se s ním však dozajista přijdou i Cimrmani.

Témata: Václav Kotek Vojtěch Kotek Divadlo Járy Cimrmana