Zdeněk Srstka (†83) měl přání: Slova, z nichž běží mráz po zádech!

Zdeněk Srtka 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

30. července 2019 20:37 | Aktualizováno: 31. července 2019 2:17

Zdeněk Srstka zemřel v pondělí ve věku 83 let a jedno z jeho posledních přání zůstalo tím pádem nesplněno. Ze slov, která herec a moderátor pronesl v nedávném rozhovoru, běhá i po letech mráz po zádech.

V pondělí zasáhlo celé Česko úmrtí lidmi milovaného herce, kaskadéra a vzpěrače Zdeňka Srstky (†83). Vzpomínali a kondolovali jeho kolegové ze šoubyznysu, ze světa sportu, od policie a především jeho fanoušci, které jeho smrt zasáhla. Jak poukázal Blesk, Srstka odešel na onen svět, aniž by si splnil jedno velké přání.

„Chci zůstat zdravý, tak jak jsem. Abych nebyl na obtíž, abych byl samostatný. Když to od Pána Boha přijde, tak ať je to hned. Aby se o mě nikdo nemusel starat,“ přál si populární umělec ještě před třemi lety v pořadu Koho čas vzal moderátorky Zuzany Bubílkové.

Prosba ovšem vyslyšena nebyla. Srstka se počátkem února naposledy ukázal v televizi, poslední tři měsíce života už nevycházel z domu a byl zcela odkázán na péči manželky Aleny. O tom, jak náhle došlo ke změně, co se jeho zdravotního stavu týká, vypovídají další slova z tři roky starého rozhovoru s Bubílkovou.

„Když můžu, tak denně cvičím s činkami a dělám vzpírání. Dvakrát denně se ještě sprchuji studenou vodou. A to je opravdu žrádlo, to cítíte, jak to tělo najednou jinak funguje,“ popisoval tenkrát herec a moderátor.

Srstka se ve vzpírání dostal na olympijské hry, později se stal kaskadérem a hercem. Na filmovém plátně proslul především hláškou "Hliník se odstěhoval do Humpolce", která zazněla v legendárním snímku Marečku, podejte mi pero!. Po revoluci se proslavil i jako moderátor pořadu České televize o opuštěných zvířatech Chcete mě?.

Témata: Zdeněk Srstka