Smrt Zdeňka Srstky: Ozvala se i policie!

Zdeněk Srstka 8

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

30. července 2019 16:27 | Aktualizováno: 30. července 2019 23:14

Smrt Zdeňka Srstky zasáhla nejen jeho herecké a moderátorské kolegy, ale i pražské strážníky! Ti na něj zavzpomínali na na oficiálním facebooku Městské policie hl. m. Prahy.

Srstka zemřel v pondělí ve věku 83 let. Mnozí diváci jej mají spojeného nejen s filmem a televizí, ale také s pomocí opuštěným zvířatům. Od poloviny 90. let se zpěvačkou Martou Kubišovou moderoval pořad Chcete mě?, v němž hledal nový domov pro psy a kočky z útulků.

Díky této práci mnohokrát spolupracoval i s pražskými strážníky. „Městská policie Praha si pokládá za čest, že s ním mohla opakovaně spolupracovat v těch etapách jeho života, kdy se kromě filmování a veteránským sportovním soutěžím věnoval také moderování pořadu Chcete mě?“ uvedli ve svém dojemném vzkazu policisté.

Na Srstku vzpomínají především jako na skvělého člověka! „Nejen před kamerou, ale i mimo záběry, z něj vždy vyzařovala dobrá duše, „obyčejné“ člověčenství a láska ke zvířatům. Jeho návštěvy trojského útulku pro nás zůstanou nezapomenutelné. Pane Srstko, děkujeme Vám!“ vzkazují pražští strážníci.

Témata: Zdeněk Srstka Policie ČR Praha