Karel Gott a nemoc: Blízcí řekli, jak se mu vede!

Karel Gott 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

30. července 2019 8:25

Karel Gott v minulém týdnu vážně onemocněl a celé Česko se opět obávalo o jeho zdraví a přálo mu brzké uzdravení. Blízcí legendárního zpěváka teď prozradili, zdali se jeho stav mění po několika dnech klidu k lepšímu.

Karel Gott minulý týden opět vyděsil celý národ, když kvůli akutnímu zápalu plic na poslední chvíli odvolal koncert na festivalu Benátská, své poslední vystoupení v letošním roce. Dokonce musel docházet do nemocnice na proceduru, při které mu lékaři dávali kapačky a měnili krev.

Ovšem už na fotkách z nedělního setkání s nejstaršími dcerami vypadal Gott o poznání lépe. Že je zákeřná nemoc na ústupu, potvrzují i slova jeho nejbližších. „Zdravotní stav pana Gotta se lepší, zápal plic je pomalu na ústupu. Pan Gott je dále v ambulantní péči lékařů, kteří sledují jeho celkový zdravotní stav,“ řekla Super.cz jeho mluvčí Aneta Stolzová.

Další zprávu o Gottově zdraví pak podala jeho nejstarší dcera, která s ním o víkendu strávila řadu hodin. „Táta působil v neděli dobře! Už taky lépe mluvil, takže je to lepší, ten zápal plic ustoupil. Byli jsme u něj od dvou odpoledne do deseti hodin večer a byl bezvadný,“ svěřila se Blesku Dominika Gottová.

Gott se zápalem plic nebojuje poprvé. Stejné onemocnění už jej postihlo pár měsíců poté, co v březnu 2016 oznámil, že porazil rakovinu mízních uzlin. Navíc se u něj cyklicky opakují respirační onemocnění, jako jsou záněty horních cest dýchacích či záněty průdušek.

Témata: Karel Gott Dominika Gottová