Karel Gott v OHROŽENÍ ŽIVOTA? V zahraničí malují čerta na zeď!

Karel Gott 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. července 2019 17:25 | Aktualizováno: 27. července 2019 23:18

Zdravotní stav zpěváka Karla Gotta děsí jeho fanoušky také v zahraničí, na Slovensku dokonce píší o ohrožení života. Zlatý slavík má akutní zápal plic, kvůli kterému odvolal svůj poslední letošní koncert.

Stav legendárního zpěváka Karla Gotta, který dostal akutní zápal plic a kvůli chatrnému zdraví musel zrušit čtvrteční koncert na festivalu Benátská, což mělo být jeho poslední letošní vystoupení, děsí jeho fanoušky i v zahraničí. Na sousedním Slovensku dokonce poprosili o pomoc experta.

Mistr totiž podle dostupných informací denně jezdí do nemocnice a podstupuje proceduru, při níž mu zdravotníci dávají kapačky a mění krev. Právě druhá věc zaujala slovenský deník Nový Čas, který se zeptal, co vlastně taková procedura obnáší.

„Výměna krve jako taková se nevykonává. Podle všeho jde o plazmaferézu, kdy se u pacienta vymění malá část krevní plazmy,“ vysvětlila deníku internistka Etela Janeková a vzápětí popsala, o co tedy může u Gotta jít.

„Tento zákrok se vykonává při chronických onemocněních, kdy se vytváří protilátky proti vlastnímu tělu. Anebo při život ohrožujících akutních stavech za účelem odstranění těchto patologických protilátek. Jde o podpůrnou léčba, která je doplňkem při léčbě chronického onemocnění,“ dodala.

Gott přes vážné zdravotní potíže do poslední chvíle doufal, že na festivalu bude schopen vystoupit. Nakonec se mu však udělalo tak zle, že se omluvil a přítomným divákům se ozval pouze prostřednictvím zdravice.

Témata: Karel Gott