Marek Eben přišel o dítě, málem i o milovanou Markétu!

Marek Eben s manželkou Markétou 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. července 2019 13:13

Když slyšíte v televizi jeho laskavý humor, možná byste nečekali, že osud byl k moderátorovi StarDance Marku Ebenovi poměrně krutý. Jaké tragédie jej na životní cestě potkaly?

Moderátor Marek Eban a jeho manželka Markéta Fišerová jsou živým důkazem toho, že láska hory přenáší. Už před dlouhými 33 lety totiž jejich život obrátily naruby vážné zdravotní potíže herečky, které ji upoutaly na invalidní vozík. To ovšem zdaleka nebyla první tragédie, která hvězdný pár potkala.

Hvězda StarDance se musela vyrovnat se ztrátou vytouženého potomka. „Po přechozené chřipce dostala Markéta zánět srdečního svalu, a pak měla dokonce tuberkulózní nález na plicích. Vzápětí nato s Markem otěhotněla. Terezka se ale narodila v sedmém měsíci a za několik dní jí umřela,“ popsala to Světlana Nálepková ve své knize.

Známá herečka popsala i osudnou zdravotní patálii Fišerové. Ebenova manželka se podle jejích slov dívala na televizi, když se jí začal mlžit obraz a silně ji rozbolela hlava. „Pak upadla do bezvědomí a probrala se až za sedm neděl. Mozková příhoda, ucpaná céva, příčina neznámá,“ píše Nálepková.

Nešťastné okamžiky roku 1986 popisoval i sám herec a moderátor. „Odvezl jsem ji do nemocnice s tím, že něco špatného snědla, a druhý den ráno mi řekli, že je v bezvědomí a pravděpodobně to nepřežije,“ vzpomínal podle Blesku. Tragický scénář se naštěstí nevyplnil, ač za Markétu půl roku dýchaly umělé plíce.

Do toho všeho ochrnula, ale zásluhou rehabilitací se nakonec naučila trochu pohybovat. Eben tehdy striktně odmítal jakékoliv návštěvy, jejich známí byli zaskočeni. „Byl to pro nás šok. Seděla schoulená na vozíku, co říkala, jsme nerozuměli… jen ty krásné vlasy… to byla ona,“ líčí Nálepková, která obdivuje statečnost Fišerové.

Témata: Marek Eben Světlana Nálepková