Nemocný Karel Gott naštval Čechy! LIDÉ ZUŘÍ!

Karel Gott 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. července 2019 11:27 | Aktualizováno: 27. července 2019 12:03

Hudební fanoušci zaplatili stovky korun, aby konečně zase mohli vidět Karla Gotta naživo, ten ale na poslední chvíli svou účast na festivalu Benátská zrušil. Rozpoutal tím ovšem hádky o nemalé peníze mezi držiteli vstupenek a organizátory.

24 hodin před tím, než měl stanout na pódiu ve Vesci u Liberce, Karel Gott kvůli akutnímu zápalu plic odvolal svou účast na festivalu Benátská. Ačkoliv se legendární zpěvák a letošní jubilant neúčastnil akce osobně, jeho „zlatý hlas z Prahy“ zazněl alespoň prostřednictvím předpřipravené zdravice.

„Moc vás zdravím do areálu Vesec u Liberce. Věřte mi, že mě moc mrzí, že tam právě teď nemůžu být s vámi a potěšit vás svými písněmi. Bohužel můj současný zdravotní stav mně neumožnil být s vámi. Aspoň takhle přeji, abyste se měli krásně a užili si benátskou atmosféru,“ vzkázal Gott na dálku.

Našla se ovšem řada lidí, kteří si atmosféru festivalu bez Gotta rozhodně neužili, a tak požadovali vrácení peněz. „Neshledávám jako vhodné se schovávat za možnost změny programu, případně argument ve stylu, že festival nabízí i jiné interprety. Je to sice pravda, nicméně Karel Gott byl hlavní hvězdou,“ reagoval jeden z mnoha poškozených diváků.

Pořadatelé však odvětili, že změna programu byla vyhrazena, tudíž jakákoliv kompenzace není možná. Zlatého slavíka pak přímo na pódiu omlouval jeho kolega z branže Petr Kolář. „Vím, že kdyby Karel alespoň trochu mohl, tak tu s námi je,“ prohlásil zpěvák do mikrofonu.

Gott ale opravdu nemohl, podle dostupných informací denně dochází do nemocnice, kde podstupuje proceduru, při níž mu mění krev a dávají kapačky. Přesto se zpěvák do poslední chvíle snažil fanoušky nezklamat, nakonec však zvítězil zdravý rozum.

Témata: Karel Gott