Václav Kotek (†66) zemřel: Zdeněk Svěrák prozradil příčinu smrti!

Zdeněk Svěrák 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. července 2019 9:33

Divadlo Járy Cimrmana truchlí. Ve čtvrtek přišel za záhadných okolností o život otec herce Vojty Kotka Václav, který byl členem a manažerem legendárního souboru. Na místě dokonce zasahovali policisté.

Včera přišla z Divadla Járy Cimrmana tragická zpráva. Manažer a člen souboru Václav Kotek, otec slavnějšího Vojty, za záhadných okolností zemřel. Podle deníku Blesk byl nalezen mrtev ve svém domě na Karlštejně již ve čtvrtek. Celá tragédie však byla ještě během pátečního odpoledne obestřena tajemstvím.

O úmrtí kolegy totiž dlouho nevěděli ani členové cimrmanovského divadelního souboru, které kontaktoval Blesk. Jan Hraběta pobýval ve Francii a nic nevěděl, ale Jaroslav Weigel měl přinejmenším špatné tušení. „Měl se u mě dnes dopoledne zastavit, měl mi vrátit nějaké kresby na výstavu. Ale nedorazil, ani nezavolal. Netuším, co se děje,“ řekl deníku.

Zprvu o ničem nevěděl ani Zdeněk Svěrák, nakonec ale prozradil příčinu Kotkovy smrti. „Zprávu mi potvrdil jeho syn Vojta. Jeho tatínek se nešťastně zřítil ze schodů ve svém domě a zlomil si vaz,“ sdělil webu TN.cz.

Na místě podle dostupných informací zasahovala i kriminální policie, kterou zavolala stavební firma. Kotka prý objevili bez známek života na úpatí schodiště, ze kterého měl spadnout. Policejní mluvčí později uvedla, že cizí zavinění bylo předběžně vyloučeno, byla však nařízena soudní pitva.

Václav Kotek začínal jako kulisák, od roku 1973 byl členem Divadla Járy Cimrmana a také manažerem souboru. Účinkoval celkem ve 12 hrách včetně nejslavnějších kusů jako Hospoda na mýtince, Němý Bobeš či Vyšetřování ztráty třídní knihy. Objevil se také ve filmech svých cimrmanovských kolegů.

Témata: Václav Kotek Svěrák Zdeněk (herec režisér) Divadlo Járy Cimrmana Vojtěch Kotek