Prezident Dominik Hašek? Představit si to dokážu, práskla hokejová legenda

Dominik Hašek 6

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

26. července 2019 10:20

Bývalý hokejový brankář Dominik Hašek by mohl kandidovat na prezidenta! Hokejová legenda, která na dresu nosila číslo 39, už přiznal, že se na tuto dráhu připravuje!

Hašek před nedávnem promluvil na protivládní demonstraci na Václavském náměstí, kterou pořádal spolek Milion chvilek pro demokracii. „V čele vlády stojí nejen trestně stíhaný člověk, ale především bývalý agent StB. Člověk, který se za bývalého režimu upsal ďáblu, aby z toho měl osobní prospěch,“ varoval tehdy ve svém projevu.

A jak se zdá, v politice se chce angažovat i sál! Mluví dokonce o tom, že by nahradil Miloše Zemana! „Proč ne? Nějak si to představit i dokážu," řekl v rozhovoru pro Impuls o případné kandidatuře na prezidenta s tím, že se plánuje rozhodnout až v příštích dvou letech.

Možné je podle něj opravdu všechno! Uznává sice, že s politikou nemá příliš velké zkušenosti, každý den ji prý ale až tři hodiny studuje. Zároveň se prý chová zodpovědně. „Nepochybuji o tom, že funkce prezidenta je velmi zodpovědná, takže pokud bych to měl brát z této strany, tak bych byl výborný," říká o sobě hokejová legenda.

Sám si ale uvědomuje, že to není vše, co by k výkonu takové funkce potřeboval. „Prezident ale musí mít i celou řadu dalších kvalit, tak uvidíme," dodal Dominik Hašek.

Témata: Dominik Hašek prezident čr politika