Karel Gott a první slova o jeho zdraví: Ivana plakala! Je to vážné?!

Karel Gott 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

26. července 2019 8:25 | Aktualizováno: 27. července 2019 23:09

Z okolí vážně nemocného zpěváka Karla Gotta dorazila první slova o jeho zdravotním stavu. I přes akutní zápal plic chtěl Zlatý slavík mermomocí vystoupit, přesvědčit se jej dlouho nedařilo ani manželce Ivaně. Co nakonec rozhodlo?

Kvůli akutnímu zápalu plic odvolal ve středu Karel Gott na včerejšek plánovaný koncert na festivalu Benátská!, podle jeho blízkých o tom ale původně nechtěl ani slyšet, ačkoliv byl dokonce hospitalizován v nemocnici a propuštěn až v úterý. „Doktoři mu nic zakázat nemohou, ale důrazně mu to nedoporučovali,“ řekl Blesku jeho kapelník Pavel Větrovec.

Gotta podle jeho slov všichni přesvědčovali, ať i vzhledem k současným vysokým teplotám koncert odřekne. „Ivanka plakala, málem ho prosila na kolenou, ať to vzdá. Nic. Prosila mne tedy, ať mu to zakážu jako kapelník. Hučel jsem do něho ze všech stran. Marně. Tak moc chtěl vystoupit,“ líčí muž, který Zlatého slavíka doprovází přes tři desítky let.

Při odjezdu ze zkoušky se dokonce dohodli, že si pošlou návrh repertoáru na vystoupení, ale na to už nedošlo. O hodinu později přišla Větrovcovi esemeska, že Gott na festivalu nevystoupí. Mistrovi se doma udělalo tak zle, že musel doporučení lékařů poslechnout.

„Karel je blázen a má svou hlavu. Tu Benátskou chtěl udělat stůj co stůj,“ vysvětloval Větrovec Gottovu zarputilost. „K tomu ho jeho žena Ivanka denně vozí do nemocnice, kde mu mění krev a dávají mu různé kapačky. I přes tohle všechno to ale nehodlal vzdát,“ dodal kapelník. Naštěstí nakonec zvítězil rozum.

Témata: Karel Gott