Martin Zounar otevřeně: Jsem kvartální alkoholik!

Martin Zounar 5

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

25. července 2019 12:11

Martin Zounar patří ke stálicím seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. Do toho hraje divadlo a s různými představeními objíždí celou zemi. Před dvěma roky se na něm ovšem přemíra práce výrazně podepsala - a herec začal řešit problémy alkoholem!

Zounar zavzpomínal na dobu, kdy měl velké problémy s pitím. „Připravovali jsme hru Dva nahatý chlapi. Kolegové tehdy zažili můj osobní pád. Špatně se mi hrálo a pak už mi hrát vůbec nešlo,“ přiznal herec.

Jeho kolegové ale měli pochopení. „Byli schopni říct: Každý v životě může klopýtnout, dej se dohromady, my na tebe počkáme. Vážím si toho, protože vím, kolik lidí mně přestalo věřit. Jako herci, jako člověku,“ vzpomíná Zounar na rok 2017.

Když onu hru začali později znovu zkoušet, někteří nevěřili, že to Zounar zvládne. Dokonce i herečka Martina Randová, která po jeho boku hraje v Ordinaci Heluš a která s nám zároveň jezdí po Česku s vystoupením Na návštěvě u vás, si vyslechla, že nedělá dobře, když s ním pracuje.

Právě přemíra práce se na Zounarovi podepsala. „Měl jsem toho tolik, že jsem to vždycky na nějaký ten týden, kdy bylo od práce volno, všechno uzavřel, abych zapomněl. Pak jsem zase fungoval dál,“ prozradil pro idnes.cz Martin Zounar, který se netají tím, že v takových chvílích sahal po lahvi.

„Ten přetlak byl obrovský. Samozřejmě se to podepsalo na mém soukromém životě. I když já jsem pil jen nárazově. Jsem to, čemu se říká kvartální alkoholik,“ říká herec.

Přesto odmítá, že by pil pořád. „Nemohl bych mít sto padesát představení za rok a dvě stě natáčecích dnů. To by opilec fakt nedal. Jenže lidé večer pijí, ráno vstanou, jdou do práce a fungují. Já pil několik dnů v kuse, uzavřel se do sebe. Řešil jsem tím nepohodu, smutek. Utíkal jsem z reality,“ říká Zounar s tím, že dnes už důvody k pití nemá.

Témata: Martin Zounar Alkohol Martina Randová