Vraťte peníze! Karel Gott chatrným zdravím zavařil festivalu Benátská!

Karel Gott 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

25. července 2019 12:14

Náhlé zdravotní potíže mistra Karla Gotta pořádně zavařily pořadatelům festivalu Benátská!, kde měl zpěvák dnes vystupovat. Kvůli jeho absenci žádá řada fanoušků vrácení peněz, ale odpověď organizátorů je jasná.

Dnešní den měl na festivalu Benátská! patřit Karlu Gottovi, jenže pouhých 24 hodin před koncertem přišla špatná zpráva. Letošní jubilant dostal akutní zápal plic a účast zrušil. Ačkoliv mezi vzkazy organizátorům dominují přání brzkého uzdravení, řada vlastníků vstupenek neskrývá své rozčílení.

Někteří fanoušci vyzývají pořadatele k náhradě vstupného, argument, že na festivalu vystupují jiní interpreti neberou. Bez Gotta totiž program akce považují za velmi slabý. „Vážně neuvažujete o jakékoliv formě kompenzace zákazníkům, kteří si koupili vstupenky s vědomím, že mohou čekat koncert Karla Gotta? Nyní totiž mají lístky, ale kýžené vystoupení nikoliv,“ ozval se jeden z nich.

„Přijdete prakticky o hlavní hvězdu a nehodláte celou situaci nijak řešit? To je normální alibismus,“ přidal se další člověk a podobná slova volí i jiní. „Já bych lidem,kteří si koupili lístek jen na čtvrtek, vrátil vstupné. Protože ve čtvrtek měl vystoupit Karel Gott a většina lidí si koupila čtvrtek kvůli němu, takže vaše odpověď, že si kupujeme vstupenky na více interpretů, je čistý alibismus,“ zněl jeden z návrhů.

Organizátoři si však za svou původní formulací stojí. „Bohužel jde o věc, se kterou nic neuděláme, pouze můžeme panu Gottovi přát brzké uzdravení a pevné zdraví do dalších let! Hosté pana Karla Gotta vystoupí s orchestrem Pavla Větrovce dle původního plánu. Změna programu byla vyhrazena a bohužel k tomu došlo. Kompenzace v podobě vrácení vstupného není možná,“ odvětili skupině nespokojených.

Taková odpověď ovšem mnohým nestačila a vrácení peněz požadují nadále. Houfně se také začaly přeprodávat již zakoupené vstupenky, mnohdy hodně pod cenou. „Prodám 2 lístky na čtvrtek za 700 korun (původně 1700 Kč),“ stojí kupříkladu na facebookové stránce události. Absence Gotta zkrátka vedla jen ke všeobecnému zklamání.

Témata: Karel Gott