Ladislav Mrkvička (80) se připravuje na konec? Už sepsal závěť!

Ladislav Mrkvička

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

25. července 2019 8:47 | Aktualizováno: 26. července 2019 5:55

Oblíbený český herec Ladislav Mrkvička bojuje se zdravotními potížemi už delší dobu, v poslední době se prý ale jeho stav údajně výrazně zhoršil! Mrkvička chyběl na představení nového filmu na festivalu ve Varech. A dokonce už sepsal i závěť!

Osmdesátiletý herec roky bojuje s Parkinsonovou nemocí, svého času jej trávily také deprese a velké bolesti kloubů, přesto se svého milovaného filmu nevzdával. Až v poslední době se úplně stáhl do ústraní.

„Je to s ním špatné,“ tvrdí kolegové o Mrkvičkovi, který se proslavil třeba jako nadporučík Stejskal v seriálu Třicet případů majora Zemana. Zahrál si také učitele Emila Kintzla v seriálu Policie Modrava.

To si uvědomuje i sám Ladislav Mrkvička. „Pomalu se plíží dál a dál,“ řekl deníku Aha! o svém parkinsonovi. „Je mi moc špatně. Už nikam nechodím ani nechci, aby někdo chodil za mnou,“ vysvětluje herec. Jeho stav se podepsal i na jeho řeči a navíc se mu stále zhoršuje paměť.

„Celý se klepu. A je to pořád horší. Základem naprosto všeho je stáří. To všechny moje neduhy zhoršuje nejvíc, postěžoval si Mrkvička. Zdraví ho v posledních týdnech trápilo tak moc, že se minulý týden rozhodl sepsat závěť.

„Řekl mi, že uklízí, že chce mít před sebou čistý stůl, a proto byl u notáře, kde sepsal závěť,“ prozradil deníku zdroj blízký herci. Mrkvička má celkem pět dětí, každé ovšem pochází z jiného vztahu.

Témata: Ladislav Mrkvička