Karel Gott a jeho utrpení? ŠLO MU O ŽIVOT!

Karel Gott 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

24. července 2019 18:31 | Aktualizováno: 24. července 2019 23:55

Zpěvák Karel Gott dnes opět nepříjemně překvapil fanoušky, když oznámil, že jej opět skolila nemoc, konkrétně akutní zápal plic. Zdraví trápí Zlatého slavíka v posledních letech často. Tady je výběr některých problémů.

Karel Gott dnes kvůli akutnímu zápalu plic zrušil své dlouho očekávané poslední letošní vystoupení, které mělo zítra proběhnout na festivalu Benátská!. Stejné onemocnění už jej postihlo pár měsíců poté, co v březnu 2016 oznámil, že porazil rakovinu mízních uzlin.

Od chvíle, co Gott zvítězil nad zákeřnou nemocí, která by jej podle jeho nedávného vyjádření ještě na začátku tisíciletí dozajista připravila o život, se zdravotních komplikací prakticky nezbavil. Cyklicky se u něj opakují respirační onemocnění, jako jsou záněty horních cest dýchacích či záněty průdušek.

V lednu 2017 zase legendární zpěvák bojoval se silnou chřipkou, s níž se tělo oslabené rakovinou potýkalo poměrně dlouhou dobu. I kvůli těmto problémům Zlatý slavík podstupuje proceduru, při které mu lékaři každé tři měsíce vymění krev.

Právě oslabená imunita vedla ke zrušení původně plánovaného megakoncertu v O2 aréně, kde Gott běžně slavil životní jubilea. Náhradou za něj mělo být zítřejší odvolané vystoupení na festivalu ve Vesci u Liberce.

Zpěvák se v posledních letech ocitl také na operačním sále, a to hned v roce, kdy zdolal rakovinu. Nejprve mu lékaři zanořili zpět dříve operované střevo. Poté absolvoval i dlouho dopředu plánovanou operaci páteře. Gott se dal zatím vždy dohromady, nezbývá než mu popřát, aby to platilo i tentokrát.

Témata: Karel Gott