Mim Jaroslav Čejka (83)! Pan Slepice je na tom OPRAVDU ZLE!

Jaroslav Čejka

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

23. července 2019 9:29 | Aktualizováno: 24. července 2019 0:14

Mim Jaroslav Čejka (83) se proslavil především jako Pan Slepice, dobře ovšem imitoval i americkou zpěvačku Tinu Turnerovou. Většinu života svým uměním bavil zástupy diváků. Jenže poslední roky jeho života rozhodně tak veselé nejsou!

Taneční a mim Jaroslav Čejka v pondělí oslavil 83. narozeniny. Kvůli Alzheimerově a Parkinsonově nemoci ovšem žije v domově pro seniory a jeho zdravotní stav je bohužel natolik vážný, že si ani neuvědomuje, co se kolem něj děje!

Umělec, který v roce 2007 obdržel Cenu Thálie za celoživotní mistrovství v oboru tanec a balet,  ještě čile komunikoval se svým okolím. Dnes už je ale jeho stav o poznání horší! Téměř nemluví a komunikuje jen přikyvováním!

Podle jeho kamaráda Oldy Bašuse to s ním jde od desíti k pěti. „On jenom vždycky tak kývne hlavou, byl jsem za ním v sobotu a nedostal jsem z něj ani slovo. Ono se to tam mění jako počasí. Když jsem ho naposledy viděl, vypadal jako mrtvola,“ vysvětluje Olda pro deník Aha!

I když byl tanečník ještě před pár měsíci schopen číst a pozorovat, co se kolem něj děje, teď to s ním jde z kopce. Kouká hlavně do stropu. Personál domova ovšem tvrdí, že ho nic nebolí.

„To víte, sešly se u něj bohužel dvě nemoci, které jsou ve stáří asi těmi nejhoršími – alzheimer a parkinson,“ posteskl si Čejkův kamarád Olda, který ho jako jediný z přátel i dnes pravidelně navštěvuje.

Témata: Jaroslav Čejka