Boj Jiřího Pomeje s rakovinou: Zhubl neuvěřitelných 20 kilo!

Andrea Pomeje se svým mužem Jirkou 7

Autor: Renata Schnabelová, stars24.cz

16. prosince 2017 8:25

Smutná zpráva o diagnóze herce a dabéra Jiřího Pomeje (53) šokovala nejen jeho mladou manželku Andreu s dcerkou, ale i jeho příznivce.

Rakovinu hrtanu se kromě ozařování snaží herec porazit drastickou dva a čtyřiceti denní hladovkou, tak zvanou Breussovou dietou, při níž se nesmí pozřít nic jiného než čistá voda a zeleninové šťávy. Konec hladovky má Pomeje naplánovaný na 19. prosince a doposud zhubl neuvěřitelných dvacet kilogramů!

Statečný Pomeje se k tomuto nelehkému kroku uchýlil proto, aby zákeřnou nemoc porazil sám a nemusel na operaci, po níž by mohl úplně přijít o hlas a byl by nucen mluvit pouze pomocí slavíka. To by pro něj totiž znamenal konec pracovních nabídek, jelikož ho jeho typický hlas živí.

Manželka Andrea, která herce obzvláště v tomto složitém období velmi podporuje, se pro Blesk vyjádřila ke stavu svého manžela takto: ,,Fyzicky vypadá skvěle, zhubl dvacet kilo a moc mu to sluší. Ustálil se i psychicky, bylo období, které bylo horší, ale teď je v pohodě. Vyloučil ze sebe vše negativní. Zvládne to, je to silnej chlap! Jen mu teď je pořád zima.‘‘

Dodala také, že jeho včerejší narozeniny s dcerkou ani nijak zvlášť neslavili, jelikož se těší na to, až Pomeje dietu za pár dní ukončí a celá rodina si tak bude moci Vánoce a jeho narozeniny oslavit pořádně se vší parádou. Přejeme hodně sil k úspěšnému dokončení hladovky!

Témata: Jiří Pomeje Andrea Pomeje