Limonádový Joe Karel Fiala (93) potřebuje neustálou péči! Nikdo k němu nesmí!

Karel Fiala (herec)

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

22. července 2019 12:06

Legendární herec Karel Fiala, který se do paměti Čechů nesmazatelně zapsal jako Limonádový Joe, už brzy oslaví 94. narozeniny. Jeho úctyhodný věk se na něm ovšem nesmazatelně podepsal. A jeho rodina proto nechce, aby jej takto někdo viděl!

Karel Fiala sám přiznává, že už toho sám moc nezvládá. „ Jenom ležím, jím a koukám na televizi,“ ´prozradil Blesku. I proto si jeho syn Jan (51) a celá rodina nepřejí, aby za hercem někdo chodil!

„Táta už není ten fešák a my bychom neradi, aby ho někdo viděl ležícího a nemohoucího. Ani on by nakonec nebyl rád,“ vysvětluje potomek herce, proč rodina odmítá všechny novináře.

Fiala tráví čas na chalupě v Českém Švýcarsku. „Všechno jsme mu tady přizpůsobili, protože ho za žádnou cenu nechceme dát do LDN. Je to tak tři čtvrtě roku, co nám přestal chodit úplně. Je naprosto nepohyblivý,“ popisuje syn Limonádového Joeho.

Herec tak má k dispozici vlastní pokoj s polohovací postelí. „Na jednom křesle s kolečky ho dopravujeme na zahradu, na druhém na toaletu, kterou jsme mu museli i s koupelnou speciálně přestavět. Není to žádná legrace,“ posteskl si Jan.

Rodina se na chalupu přestěhovala natrvalo, Fiala tam proto může trávit nejen léto, ale i zimu. „Můžeme se tedy o tátu starat jako vyučený zdravotní personál. A můžu říct, že bych to bez přítelkyně nezvládl, protože denně jezdím do práce a ona zůstává s tátou,“ přiznává Jan Fiala, který v minulosti působil jako muzikálový herec. Kvůli tomu,a by mohl pečovat o tátu, ovšem dnes pracuje pro německou firmu.

I když je podle něj jeho tatínek na svůj věk zdravý jako rybička, podepsal se na něm jeho věk. Největší problém spočívá v tom, že úplně přestal chodit. „A s tím ani žádný doktor nic neudělá. Stal se najednou nesamostatným. Když ho posadím na křeslo, nedokáže s ním sám vyjet ani na zahradu před dům. Když ho dovezu na záchod, musím mu se všemi náležitostmi pomoct,“ uvedl v rozhovoru pro Blesk Jan Fiala.

Proto herec většinu dne leží a dívá se na televizi. „Číst už nemůže, ale TV ho náramně baví. No a snídá, obědvá a večeří a dožaduje se neustále zmrzliny,“ dodal Fiala.

Témata: Karel Fiala