Oldřich Kaiser a infarkt: Odřekl víc než jen divadlo!

Oldřich Kaiser 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. července 2019 11:34 | Aktualizováno: 19. července 2019 11:54

Herec Oldřich Kaiser odřekl kvůli zdravotním problémům několik divadelních představení, to ale není vše. Podle našich informací odpískal minimálně jeden smluvený pracovní závazek už o uplynulém víkendu.

Fakt, že Oldřich Kaiser prodělal infarkt, vyplaval na povrch poté, co bylo na září přesunuto několik červencových představení, která měla proběhnout v příštím týdnu pod žižkovskou věží. Oblíbený herec ovšem musel odříct nejen divadlo. Podle našich informací zrušil jeden smluvený pracovní závazek už o uplynulém víkendu.

Kaiser totiž v posledních letech tvoří úspěšné tvůrčí duo nejen s Jiřím Lábusem, ale také s písničkářkou Dášou Vokatou, která žila dvacet let s básníkem Ivanem Martinem Jirousem. Dvojice měla v plánu během léta obrazit několik festivalů, ale kvůli zdravotním problémům herce je všechno jinak.

V sobotu 13. července měli Kaiser a Vokatá vystoupit na festivalu Šumava Rocks, který diváky lákal prostřednictvím webových stránek na „písničkářku a básnířku spjatou s českým undergroundem a geniálního komika a jejich společný hudební projekt Oldáš“. Podle našich informací ale koncert pro nemoc odpadl.

Z nemoci se nakonec vyklubal infarkt myokardu, se kterým Kaisera do pražského IKEM přivezla záchranná služba. Herec sice skončil na jednotce intenzivní péče, ale už se prý cítí dobře a měl by být co nejdříve přesunut na normální pokoj. Lékaři mu naordinovali šestitýdenní klid.

Kaiser by se tedy měl vrátit do pracovního zápřahu těsně předtím, než jsou na programu odložená představení Žena za pultem 2: Pult osobnosti a Jak Kubrt se Sněhurkou jeli vlakem v rámci Hvězdného léta pod žižkovskou věží.

Témata: Oldřich Kaiser