Karel Gott se po bankovce dočkal i pamětní medaile: Zájem je enormní!

Karel Gott 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

19. července 2019 10:25

Nejslavnější zpěvák české historie Karel Gott slaví 80. narozeniny. Česká mincovna u této příležitosti vydala sérii tří pamětních medailí, které toto kulaté jubileum připomínají. O třetí z nich, která vyobrazuje Karla Gotta jako fenomén, je mezi lidmi velký zájem.

Česká mincovna zakončila třídílnou minisérii ke zpěvákovým 80. narozeninám ražbou poslední medaile. Tentokrát na ní Karla Gotta vyobrazila jako fenomén, který se svým zpěvem a vystupováním stal jednou z největších osobností české kulturní scény.

„Lidé si váží toho, že žijí v době takto významného umělce, a chtějí vlastnit něco, co jim bude tohoto skvostného zpěváka připomínat. Nakupují proto zlaté i stříbrné medaile s jeho podobiznou, které jsme k jeho narozeninám vyrazili. Vzhledem k omezenému počtu se jedná o unikátní produkty. Zlatých půluncových jsme pustili do prodeje pouhých pět set, stříbrných tisíc. Aktuálně nám zbývá už jen pár posledních kusů, zájem lidí je veliký,“ vysvětluje Jaroslav Černý z České mincovny a dodává, že v nejbližších dnech očekává mincovna další nápor zájemců.

Kromě výjimečné sběratelské hodnoty mají medaile také investiční potenciál. Díky očekávanému růstu cen drahých kovů jsou medaile z dlouhodobého hlediska perspektivním investičním nástrojem.

„Vzhledem k tomu, že jsme medaile vyrazili v omezeném množství, očekáváme, že jejich cena v budoucnu vzroste. A to poměrně výrazně. Ještě větší hodnotu pak bude mít v případě, pokud ji bude mít sběratel jako součást kompletní třídílné sady,“ vysvětluje Černý a připomíná dvě předchozí Gottovy medaile, na kterých je vyobrazen jako zpěvák a malíř.

Témata: Karel Gott