Tomáš Řepka se dočkal: Výrazné zkrácení trestu, brzy může být doma!

Tomáš Řepka 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

18. července 2019 8:23

Nejslavnější český vězeň současnosti Tomáš Řepka si pozornosti za mřížemi bude užívat kratší dobu, než se původně předpokládalo. Soudy sáhly ještě před jeho do výkonu trestu k jeho výraznému zkrácení. Řepka může být už brzy doma.

Začíná se ukazovat, proč Tomáš Řepka odcházel za mříže s relativním klidem, ač jde o jeho první zkušenost s vězením. Podle zjištění Blesku mu totiž soudy ještě před nástupem do výkonu trestu výrazně snížily jeho dvouapůlletý trest, který si vysloužil za zpronevěru a poškozování práv exmanželky Vlaďky Erbové.

„Do souhrnného trestu byly započítány odpracované hodiny obecně prospěšných prací v poměru jedna odpracovaná hodina – jeden den výkonu trestu odnětí svobody,“ sdělil Blesku mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 6 Martin Slováček. Oslovení odborníci potvrdili, že jde o běžnou praxi.

Řepka si odpracoval 293 hodin obecně prospěšných prací trénováním mladých fotbalistů v pražské Hostivaři, z trestu mu tím pádem ubylo téměř devět měsíců. Fotbalista tudíž nastoupil trest v trvání jeden rok a osm měsíců, navíc má možnost časem zažádat o podmínečné propuštění. Pokud se bude vzorně chovat, má velkou šanci uspět.

O Řepkově chování se ovšem vedou v médiích polemiky. Jedni tvrdí, že je bezproblémovým vězněm, který si získal přízeň spoluvězňů, jiní prohlašují, že za mřížemi vyhrožuje všem lidem kolem sebe. Jeho partnerka Kateřina Kristelová se tvrzení, že její přítel žaluje, vysmála.

Témata: Tomáš Řepka