Karel Gott plný dojetí: Prezident Zeman mu poslal narozeninové přání!

Karel Gott 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. července 2019 14:30

V zástupu gratulantů, kteří dnes přejí Karlu Gottovi k jeho 80. narozeninám, nemůže chybět ani prezident Miloš Zeman, který poslal na Bertramku dojemné narozeninové přání. Přitom si však rýpl do některých zpěvákových kolegů ze šoubyznysu.

Karel Gott dnes slaví osmdesátiny a mezi dlouhou řadou gratulantů nechybí ani prezident republiky, což asi nejlépe ilustruje, jakou pověst si Mistr za desítky let na hudební scéně vysloužil. Dojemný dopis, který dorazil z Lán na Bertramku, zveřejnil v celém znění Blesk.

„Bezesporu jste čelným generačním představitelem poválečné zlaté éry československého a českého umění,“ uvedl Miloš Zeman na úvod psaní, v němž Gotta chválí jako představitele „umění prodchnutého lidstvím“. Nebyl by to ovšem současný prezident, kdyby se krátce neotřel i o politiku.

„Jaký to kontrast k současnosti plné uměleckých loutek, které jsou ztraceny na prknech, která znamenají svět, v prázdných pseudopolitických plcích jsou ovšem jako doma,“ rýpnul si Zeman do některých Gottových kolegů.

„Vážený a milý Mistře, jste skutečný Umělec, který se rozdává druhým. Vyčerpávající, ale právě to činí umělce umělcem. Vydat se, třeba i z posledních sil. Odměnou je potlesk. Tleskám Vám, Mistře,“ dodal prezident na závěr dopisu, který Gotta podle informací Blesku dojal.

Slovo prý dalo slovo a oba pánové se dokonce domluvili na společném osobním setkání. „Domluvili se, že Mistr s rodinou někdy přijedou do Lán,“ prozradil Blesku dobře informovaný zdroj.

Témata: Karel Gott Miloš Zeman