Hana Hegerová se po delší době ozvala: Chatrné zdraví, je to očistec!

Hana Hegerová 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. července 2019 8:55 | Aktualizováno: 14. července 2019 13:26

Legendární zpěvačka Hana Hegerová oslaví na podzim už 88. narozeniny, a tak není divu, že ji v jejím pokročilém věku trápí chatrné zdraví. I proto se nový rozhovor s ní točil především kolem zdravotních potíží.

Letos v srpnu už to bude osm let, co dnes sedmaosmdesátiletá zpěvačka Hana Hegerová ukončila profesní kariéru a tak trochu se po ní slehla zem. Nyní se však připravuje velký koncert k jejím narozeninám. Známá šansoniérka na něm ovšem bude chybět, jelikož ji provázejí zdravotní problémy.

Hegerová chatrné zdraví přiznala v jedinečném rozhovoru na stránkách Rehabilitační léčebny Beroun. „Želbohu, nemám zdravé ledviny a díky profesorovi Neužilovi z Nemocnice Na Homolce jsem se dostala až k vám. A už bych neměnila. Vracím se každého půl roku,“ prozradila.

Péči, kterou jí personál léčebny věnuje, si nemůže vynachválit, ač přiznává, že není zrovna poslušný pacient. Nechce totiž zdravotníky moc otravovat. „Tady jsou šikovní doktoři i sestřičky. Je mi tu velmi dobře,“ svěřila se zpěvačka, která už se těší domů.

Konkrétně do bytu s terasou v centru Prahy, který kvůli zdravotním potížím moc neopouští. „Občas vyrazíme s vnukem do nějaké dobré restaurace. Jinak nikam ven moc nechodím. Ani nemůžu. Mám do bytu mnoho schodů a překonat tyto schody je očistec,“ dodala Hegerová.

Témata: Hana Hegerová