Karel Gott dostal kudlu do zad: Zrada, kterou nečekal!

Karel Gott 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. července 2019 11:58 | Aktualizováno: 13. července 2019 23:36

Jedna z někdejších vokalistek Karla Gotta zavzpomínala před jeho zítřejšími narozeninami na moment, kdy Mistr dostal kudlu do zad. Podle jejích slov za to byla zodpovědná zpěvačka Jitka Zelenková.

Bylo to v dobách jeho největší slávy, když Karel Gott dostal od tria svých vokalistek kudlu do zad. Podle vzpomínek členky tria Jarmily Gerlové za tím stála její kolegyně Jitka Zelenková. Co přesně se stalo, popsala v rozsáhlém rozhovoru, který poskytla Aha!.

Na angažmá u Mistra má výborné vzpomínky. „Měli jsme s Vlastou Kahovcovou a Jitkou Zelenkovou to velké štěstí. Byli jsme tenkrát všichni v laufu. A jako trio dokonce takové, že jsme my tři holky dostaly od Pragokoncertu nabídku na vlastní program. Bez Karla. A to teda byl úspěch,“ popsala zpěvačka zmíněnému serveru.

Jenže na týmový úspěch nedošlo kvůli osobním ambicím jedné z vokalistek. „Způsobila to Jitka Zelenková, její touha po sólové dráze. Byla přesvědčena, že je z nás nejlepší, a byla to solitérka,“ vysvětlila Gerlová.

„Začaly jsme jí vadit. Vždycky chtěla všechny svoje konkurenty zlikvidovat, to má ve své povaze. Přitom my jsme ji s Vlastou vždycky rády, když zpívala sólo, dělaly křoví, tedy sbory. U mne také nemohla vydýchat, že jsem měla s Karlem dva duety – Kdo teď má tě rád a Duet milostný. A tak jsme prostě skončily,“ pokračovala někdejší Gottova vokalistka.

„Jitka tehdy žila, či spala, jak chcete, se ženatým Láďou Štaidlem, který orchestr šéfoval. A tak to nebylo zase tak obrovsky těžké, aby ho přiměla ke změně. A tak jsme my s Vlastou vylítly, místo nás přišlo do sboru ke Karlovi pár chlapů, Lída Nopová – a samozřejmě Jitka. A té potom začal Karel dávat na pódiu sóla,“ dodala Gerlová.

Témata: Karel Gott Jitka Zelenková