Ježišmarjá! Petr Janda v šoku, členem rodiny je rasista!

Petr Janda 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

11. července 2019 16:16

Že je rodina frontmana kapely Olympic Petra Jandy plná hudebníků, není pochyb, stačí se podívat na jeho dceru Martu nebo bratra Slávka. Ten je ale momentálně předmětem velkých kontroverzí kvůli diskutabilnímu komentáři na sociální síti.

Slávek Janda je stejně jako jeho bratr geniální hudebník a člen legendární, leč přece jen o něco méně slavné kapely Abraxas. Jak se ukazuje, tak za známějším sourozencem Petrem z Olympicu pokulhává i jinak – dělá mu problém zvládat emoce.

Podle serveru eXtra.cz totiž v komentáři pod příspěvkem na Facebooku napsal, že „při znásilnění bělošky Afričanem dochází k znečištění krve, proto je horší než mezi stejným etnikem“. Nejspíš mělo jít o reakci na nedávný případ znásilnění české dívky cizincem, které je stále předmětem vyšetřování.

Slavnější Petr Janda byl z této informace v šoku. „Ježismarjá! Tak vidíte, jak dopadl. Teď po tom všem je z něj ještě rasista,“ neskrýval své rozčarování v reakci pro eXtra.cz. I zdroje z hudební branže se prý shodují, že Slávek má už delší dobu vyhraněné názory, je proti všemu a všem. Bratři Jandové se kvůli rodinným sporům údajně už 20 let nevídají.

Redakce zmíněného serveru chtěla požádat o reakci samotného Slávka. Jeho telefon prý nejprve vyzváněl, nakonec si měl hudebník číslo volajícího zablokovat. Neodpověděl ani na esemesky, které mu dorazily.

Právník oslovený eXtra.cz potvrdil, že by se celou záležitostí mohla zabývat policie, jelikož jde o jasně rasistický výrok se znaky hanobení rasy. V takovém případě visí ve vzduchu až tříletý trest odnětí svobody.

Témata: Petr Janda