Karel Janeček: Krutá slova o manželce Mariem

Karel Janeček 12

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

11. července 2019 9:41 | Aktualizováno: 11. července 2019 17:47

Miliardář Karel Janeček (45) požádal o ruku svou přítelkyni Lilií Khousnoutdinovou (31). A to i přesto, že stále ještě není rozvedený! V jednom má ale jasno, jeho manželství s matematičkou Mariem (35) byl omyl!

Janeček má s Mariem syna Yanise, jejích vztah přesto dlouho nevydržel. Miliardář dává jasně najevo, že tohle manželství nemělo šanci přežít! Mariem se podle něj totiž vůbec nechovala správně.

„To, co dnes zažívám v rámci rozvodu, bych dřív považoval na absurdní béčkové televizní drama. Až do nedávna bych nevěřil, čeho všeho může být schopna žena, natož žena, kterou jsem kdysi bláznivě miloval,“ postěžoval si Janeček.

Nelíbí se mu například to, že nemůže svého syna svobodně vídat. „Dělám pro to vše, nicméně jeho matka systematicky narušuje naše setkání v Paříži a brání mi si ho vzít do Česka na prázdniny nebo za rodiči,“ práskl v rozhovoru pro idnes.cz Karel Janeček.

Přestože rozvod je nepříjemný, Janeček se těší na soudní stání, které se má konat v září. Doufá totiž, že se konečně domůže svých rodičovských práv.

S Mariem byl sice podle svých slov na počátku šťastný, ale to se brzy změnilo. „Znal jsem ji tehdy pouze pár měsíců, vnímal jsem ji velmi zkresleně a viděl jsem v ní tu pravou. Zmýlil jsem se,“ posteskl si miliardář.

Zdůrazňuje, že se ženit ani nechtěl. „Ale jakmile Mariem byla těhotná, dala mi ultimátum, že pokud si ji nevezmu, půjde na interrupci… Nelitoval jsem toho tehdy, velmi jsem se na dítě těšil a věřil v náš vztah. Vlastně nelituju doteď, protože mám úžasného syna. Až dnes si ale uvědomuji, jak silnou pozici Mariem poskytla role ‚právoplatné‘ manželky, navzdory tomu, jak sporný byl způsob, kterým toho dosáhla,“ vysvětluje.

Jejich vztah byl prý od začátku velmi otevřený, oba měli „bokovky“. „Žít s Mariem v monogamním vztahu bych si nikdy nedovedl představit, ale snažil jsem se ze začátku udělat absolutní maximum pro její štěstí a spokojenost. Jeden z mnoha příkladů je třeba i to, že během těhotenství a nějakou dobu po jsem jí byl věrný…“ řekl Janeček o své třetí manželce.

Ani to ale nepomohlo. „Udělal jsem hrubou chybu, že jsem si vybral bez prověření času a tedy špatně. Nyní se snažím o maximálně harmonické vztahy a hlavně stabilitu pro své děti. Mariem vždy bude mámou Yanise, a moc jí přeji, aby našla v životě štěstí a dokázala se stabilizovat,“ dodal Karel Janeček.

Témata: Karel Janeček Lilia Khousnoutdinova