Miroslav Etzler a démon alkohol: Decky, litry, víno, koňak…

Etzler, Miroslav 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

10. července 2019 16:21

Miroslav Etzler si svého času užil s alkoholem své, dokonce skončil na léčení. Dnes už od něj radši dává ruce stranou, ač připouští, že decilitr dobrého vína si občas dá. Dřív si ale klidně dával násobně větší množství.

Herec Miroslav Etzler patří k těm slavným osobnostem, o jejichž někdejších problémech s démonem jménem alkohol se dobře ví. Zprvu mu sice dodával sebevědomí a mírnil trému, nakonec se ale situace vyvinula tak dramaticky, že se musel jít léčit. Dodnes proto nemá zájem se o těchto temných časech moc bavit.

„Já jsem to kdysi do sebe lil ve velkým,“ řekl Expresu hodně ve zkratce s tím, že dnes už se napije jen zřídkakdy. „Musí to být kvalitní alkohol, to pití po litrech, co teklo, mě fakt nebaví,“ vysvětlil herec. Rád si prý dá dobré víno nebo koňak, ale vždy jen decku.

Etzler si potrpí i na auta, ač si podle svých slov to první koupil až ve třiceti. Už odmala ale sbíral angličáky a tak rád sedal za volant. Neodpustil si to dokonce ani v opilosti. Jak vzpomíná, všechno naštěstí dobře dopadlo.

„Musím říct, že jsem jednou zažil ještě před revolucí velmi slušné policisty, kteří mě na křižovatce spícího vytáhli z auta a zaparkovali to auto. To byl velký mejdánek. Ale já jsem měl pak velký problém, protože jsem to auto nemohl asi čtyři měsíce najít,“ vylíčil herec zmíněnému serveru. Dnes už by jako zodpovědný otec ročního Samuela dozajista nic podobného neudělal.

Témata: Miroslav Etzler