Karel Gott a rodina? Napjaté vztahy s otcem a matkou!

Karel Gott 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

9. července 2019 12:22

Populární zpěvák Karel Gott má čtyři děti, zdaleka ne ke všem se choval jako bezchybný otec. Jaké však byly jeho vztahy s vlastními rodiči, museli prozradit jeho dobří přátelé. Co řekli Milan Drobný nebo Jitka Zelenková?

Karel Gott slaví osmdesátiny a média plní různorodé příběhy z jeho života. Třeba o jeho rodičích toho není tolik známo. Jmenovali se Karel a Marie a jejich vztahy se zpěvákem nebyly vždy úplně ideální.

„S tátou se začal bavit až po smrti matky, protože byl komunista, a Karel byl velice proti. Pak se sblížili, táta některé věci uznal, Karel taky,“ popisoval pro vzpomínkovou knihu Náš Karel jeho dlouholetý kamarád Milan Drobný. Karel Gott starší zemřel v roce 1982 a zpěvák ani v den jeho úmrtí nezrušil své vystoupení.

„V tomhle je opravdu tvrďák. Byla jsem u toho, když mu zemřela máma a později i táta. Byl koncert, ale žádné odříkání. Měl odpovědnost za vyprodaný sál. Nikdy na sobě nedal znát jakoukoliv slabost,“ cituje Aha! ze vzpomínek zpěvačky Jitky Zelenkové.

Marie Gottová umřela už o několik let dříve, na což zavzpomínala Giovanna Roklová. „Paní Gottová umřela našemu rodinnému příteli, profesorovi Češkovi, v Jevanech v náručí. Bylo to velmi nečekané, náhlé, snad srdce. Pan Gott (starší) se z toho zhroutil,“ popsala Aha! tragický moment.

Po smrti obou rodičů zdědil Gott legendární vilu na Bertramce i dům v Jevanech, který ovšem předtím svým rodičům koupil. Předmětem dědictví byly dle úředních záznamů také šperky v hodnotě 10 tisíc korun.

Témata: Karel Gott