Gottova bývalka promluvila: Karel a podivín? K smíchu!

Karel Gott píše autobiografickou knihu 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

9. července 2019 9:35

Po boku Karla Gotta se za 80 let jeho života vystřídala spousta žen – o některých víme, jiné moc neznáme. Jednou z nich byla i Monika Tejkalová. Jak na vztah s legendárním zpěvákem vzpomíná po letech?

V souvislosti s životním jubileem Karla Gotta se v médiích objevují osoby z jeho okolí, o kterých dlouhá léta nebylo slyšet. Jde např. o padesátiletou Moniku Tejkalovou, jeho někdejší přítelkyni. Cesty osudu je svedly dohromady poté, co její dobře rozjetou modelingovou kariéru přerušila vážná autonehoda.

Po ní se totiž dostala k tanci, konkrétně k Jiřímu Kornovi. Během jednoho natáčení se pak poprvé setkala s Gottem. „Pamatuji si, že nejdřív prošel kolem mě, ani jsem nevěděla, že je to on, ale věděla jsem, že je to někdo. Jeho kouzlo osobnosti bylo strašně silné, až mě zamrazilo. Věděla jsem, že si mě všiml,“ vzpomíná v rozhovoru pro Rytmus života.

Gott ji tehdy požádal o číslo, ale narazil. „Já jsem ho odbyla s tím, že si mě má najít v telefonním seznamu. Byla jsem vlastně dost drzá. Musel se snažit, vlastně ani nevím, kde to číslo nakonec získal,“ líčí Tejkalová. I přes nelibost jejích rodičů se nakonec dali dohromady.

„Maminka se to, bohužel, dozvěděla z bulváru. Jednou když jsem k ní dorazila do práce, stála s rukama v bok uprostřed obchodu, kde prodávala, v ruce držela noviny a ptala se mě, jestli jí to nechci vysvětlit? Nejdřív jsem nevěděla co. Pak mi řekla, jestli si nemyslím, že by Karel byl spíš vhodnější partner pro ni než pro mě. Ale to můj vztah k němu jen prohloubilo,“ vysvětluje.

Ačkoliv byli partneři, nebydleli spolu. „Později jsem v bulváru četla, že žádná z jeho slečen u něj nezůstávala přes noc. Musela jsem se smát. Karel byl normální chlap, žádný podivín. Asi na mě žárlil, když byl v zahraničí, ale neměl důvod. Jak se rozkřiklo, že jsem ta ‛‚Gottova bláznivá tanečnice od Korna‛, nikdo si nic nedovolil,“ uzavřela své vzpomínání Tejkalová.

Témata: Karel Gott