Film o Václavu Havlovi? Dagmar Havlová vyběhla s filmaři: NENÍ TO PRAVDA!

Dagmar Havlová a Václav Havel, archív Dagmar Havlové 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

9. července 2019 8:55 | Aktualizováno: 9. července 2019 23:49

Právě vznikající film o bývalém prezidentovi Václavu Havlovi se setkal s nevolí jeho druhé ženy Dagmar. Ačkoliv se sešla s tvůrci, tvrdí, že ve scénáři spousta věcí nesedí. Někdo se přitom snaží tvrdit, že je ze snímku nadšená.

Režisér Slávek Horák, který před lety uspěl se snímkem Domácí péče, ve kterém zářili Bolek Polívka a Alena Mihulová, připravuje nový film o bývalém prezidentovi Václavu Havlovi, a tak si samozřejmě nemohl nechat ujít setkání s jeho druhou manželkou Dagmar. To ovšem nedopadlo podle plánu.

„Můj nový film se jmenuje Havel, takže je jasné, o kom bude. Týká se to jeho životního období 1968 až 1989, končí to revolucí, a to hlavní se týká Charty 77. Z prezidentského období tam už nic není,“ nastínil Horák Blesku filmovou zápletku, která je mnoha lidem dopředu dobře známá. Jenže Dagmar Havlová tvrdí, že rozhodně nepůjde o historicky přesnou látku.

„Není pravda, že jsem nadšená ze scénáře, podle kterého se má točit celovečerní film o Václavu Havlovi, protože jsem ho nečetla. Četla jsem pouze v loňském roce první verzi scénáře, který naprosto popíral fakta a opíral se o víceméně nereálné příběhy,“ ohradila se bývalá první dáma na sociální síti.

Havel má mít premiéru příští rok v létě, exprezidenta má ztvárnit mladý herec Viktor Dvořák, kterému budou na filmovém plátně sekundovat o poznání známější jména. Anna Geislerová se představí jako Olga Havlová, Martin Hofmann se převtělí do role Pavla Landovského.

Témata: Dagmar Havlová Václav Havel