Chatrné zdraví Ladislava Mrkvičky: Jeho stav se zhoršil, potvrzují to i herci!

Ladislav Mrkvička

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

8. července 2019 19:09

Oblíbený herec Ladislav Mrkvička bojuje se zdravotními potížemi už delší dobu, teď se ale jeho stav údajně zhoršil opravdu výrazně. Mrkvička chyběl na představení nového filmu a důkazem mají být i vyjádření jeho hereckých kolegů.

Herec Ladislav Mrkvička už několik let bojuje se závažnou chorobou, a tím jeho zdravotní potíže zdaleka nekončí. Nejnověji mu chatrné zdraví podle informací Expresu nedovolilo dorazit na filmový festival v Karlových Varech. Přitom tam měl představit svůj nový film.

Osmdesátiletý herec roky bojuje s Parkinsonovou nemocí, svého času jej trávily také deprese a velké bolesti kloubů, přesto se svého milovaného filmu nevzdával. To platilo ještě donedávna, teď už jej však ani práce nedostala přes práh dveří. Prezentace nového filmu se tak museli ujmout jiní.

Ve Varech se tedy na tiskové konferenci objevil pouze Jiří Schmitzer, na kterém bylo poznat, že to s jeho váženým kolegou není nejlepší. „Zdravotní stav mu nedovolil přijet,“ řekl podle Expresu a dál odmítal Mrkvičkův zdravotní stav komentovat.

Podle informací zmíněného serveru však zdaleka není jediným kolegou Mrkvičky, který připouští, že se jeho stav zhoršil. Potvrdit to měli i další nejmenovaní herci.

Témata: Ladislav Mrkvička