Liánu po liáně se blíží Tarzan: Pecha vyhlíží opičárny, z herců bude zvěř!

Všichni tři představitelé Tarzana 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

8. července 2019 15:33

V říjnu dorazí z Broadwaye na česká divadelní jeviště muzikál Tarzan a herci už se pomalu vžívají do svých rolí. Nejnáročnější přípravu před sebou samozřejmě mají představitelé hlavní role. Jak se jim dosud vede?

Už na podzim vstoupí na jeviště Divadla Hybernia světoznámý broadwayský muzikál Tarzan, a tak se herci už teď v létě musí pustit do příprav. Teplé letní počasí jim alespoň supluje prostředí džungle, kde se legendární příběh odehrává. Jak by si tam vedli samotní představitelé hlavní role?

„Kdybych mohl strávit den v opravdové džungli, tak by mě velmi zajímal ekosystém, všichni tvorové a zvířata, které jsem nikdy neviděl. A samozřejmě bych zjišťoval, kde je voda, abych tam vůbec přežil,“ svěřil se Peter Pecha, který už se vrhl do náročné přípravy, stejně tak jeho kolega Vojtěch Drahokoupil.

Ten by podle svých slov hledal v džungli samotného Tarzana. I Vojtěch už se na roli pečlivě připravuje, ač přiznává, že průpravu z hodin tělocviku nemá zrovna nejlepší. „Nikdy jsem v něm úplně nevynikal, ale o to víc mě to teď baví. Je to obrovská výzva a jdu do toho naplno,“ prozradil odhodlaný Drahokoupil.

Herce si vzala do parády zkušená choreografka Ivanna Hannichová, pro kterou je inspirací příběh, hudba, ale i pohyby zvířat. „Nejde o imitaci opic nebo leoparda, jde o zpracování jejich pohybů a převedení do tanečně-jevištní formy,“ vysvětlila s tím, že ideální stav nastane, pokud se sami herci budou cítit dobře ve svých rolích.

„Těším se na všechno. Na hudbu, kolegy, diváky, kapelu… A hlavně na to, že budu moct vždycky na tři hodiny vypadnout z reality do džungle a užit si opičárny na jevišti,“ popsal svoje pocity pár měsíců před premiérou Pecha.

Témata: Tarzan (muzikál)