"Plekanec opustil Šafářovou, nechal jí s dítětem samotnou." Může tenhle scénář nastat?

Tomáš Plekanec a jeho Lucie Šafářová a bývalka Lucie Vondráčková

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. července 2019 21:29 | Aktualizováno: 6. července 2019 22:15

Říká se, že muži se nikdy nezmění. Ženy o tom ví své, o těch se ale pro změnu tvrdí, že jsou nepoučitelné. Může tedy tenistka Lucie Šafářové dopadnout s hokejistou Tomášem Plekancem stejně jako její předchůdkyně, zpěvačka Lucka Vondráčková?

Čas letí jako voda. Ač se to může zdát neuvěřitelné, Šafářová je s Plekancem už zhruba rok. Hokejista stále není rozvedený, takže nějaká případná svatba mezi nimi zatím nepřipadá v úvahu. Před pár dny ale oznámili, že spolu čekají dítě.

Dá se v tomto vztahu najít paralela s Plekancovou předešlou přítelkyní, posléze manželkou? Časová osa hovoří jasně. Vztah Plekance a Vondráčkové se provalil v polovině roku 2010, a netrvalo dlouho a Vondráčková se přestěhovala za ním do Kanady.

Po zhruba tři čtvrtě roce od seznámení hokejista požádal zpěvačku o ruku a o několik měsíců později se vzali. Doba od začátku vztahu po svatbu byla v jejich případě stejně dlouhá, jako čas, který uplynul mezi začátkem vztahu Plekance se Šafářovou a oznámením těhotenství.

Zdá se, že hokejista nemá času nazbyt. Trvalo mu přesně rok, než u obou žen učinil zásadní životní krok. Jejich cesty se sice rozcházejí a v jednom případě šlo o svatbu, ve druhém o těhotenství, i tak jde ale o událost, která změní život oběma partnerům.

Poté, co Plekanec s Vondráčkovou oficiálně oznámili rozchod, se jejich fanoušci rozdělili na dva tábory. Jeden stojí za zpěvačkou a plně ji podporuje, druhý ji nemůže vystát a je bezvýhradně na straně Plekance. Vondráčková ale měla situaci o to těžší, že zůstala sama se dvěma dětmi, a navíc v cizí zemi.

Může se podobná situace opakovat i nyní? To, že jim vztah nevydrží, nelze nikdy vyloučit. Samozřejmě to nikomu nepřejeme, ale život je už takový. Člověk míní, osud mění. A může se stát, že za pár let zůstane i Šafářová na své dítě či děti sama.

Výhoda obou žen je, že nemají hluboko do kapsy. Jde o ženy, které jsou ve svém oboru úspěšné, a na nedostatek peněz si na rozdíl od řady svobodných maminek stěžovat nemohou. Plekanec navíc není ten typ chlapa, který by opustil své děti. Syny chce vídat nadále, ač z toho Vondráčková není moc nadšená.

Faktem také je, že v Kanadě zůstala ze své vlastní vůle. Do Česka se mohla vrátit prakticky kdykoliv, kvůli klukům a jejich studiu ale nechtěla. To, že zpěvačku nechal samotnou na druhé straně světa, mu tak nelze úplně vyčítat. Byť to fanoušci Vondráčkové občas rádi dělají.

Jak už bylo zmíněno, nelze mu vyčítat ani nezájem o děti. O co se naopak, zdá se, hokejista nerad dělí, jsou peníze. Příští měsíce ukážou, jak velkou právní bitvu je kvůli majetku schopen rozpoutat. A Šafářová aspoň uvidí, na co se má případně připravit. Je jasné, že teď bude stát na jeho straně, nikdy ale není vyloučeno, že i ona jednou nestane proti němu.

Témata: Tomáš Plekanec Lucie Šafářová Lucie Vondráčková