Kr*téni ubozí! Do h*ven vás strčit! Pavel Novotný promluvil o lodi s uprchlíky!

Pavel Novotný

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

2. července 2019 12:12 | Aktualizováno: 2. července 2019 22:42

To, že moderátoři německé veřejnoprávní televize Jan Böhmermann a Klaas Heufer-Umlauf vyhlásili sbírku na pomoc zadržené kapitánce Carole Racketeové, která o víkendu s lodí německé neziskovky Sea-Watch přistála s migranty i navzdory zákazu italských úřadů v přístavu na Lampeduse, vyvolala pořádný poprask. A ostré reakce přicházejí i z Česka!

Řada lidí kapitánku v jejím jednání podporuje. Díky sbírce se vybralo v přepočtu asi 15 milionů korun! Zpráva vyvolala bouřlivé reakce i mezi Čechy na sociálních sítích.

Editorka webu Expres.cz Barbora Koukalová rozebrala na facebooku situaci po svém. Tu zajímalo, proč se kapitánka nevylodila v Německu, když i tam mají moře. „Tady paní Carola si to totiž chtěla rozdat se Salvinim, to byla celá její motivace. Tady vůbec nešlo o ty migranty a o nějaký lidský životy, na ty s*re pes i v případě Sea Watch, tady šlo o to vyvolat poprask a dokázat, že aktivismus je víc než ministr vnitra,“ tvrdí novinářka.

Její slova ale pořádně naštvala starostu pražských Řeporyjí Pavla Novotného, který se velmi rázně zapojil do diskuze. Koukalové vyčetl, že zkritizovat německou kapitánku „je naprostá nechutnost“. „Já bych vás chtěl viděl, hrdinové, žít bez východiska a perspektivy v rovníkové Africe a pak se s těmi fakany nalodit, kr*téni ubozí, košťata rasistická. Do h*ven Afriky vás na měsíc strčit, ony by vás ty kecy přešly,“ rozohnil se Novotný.

Do debaty se zapojil i diskutující Gustav Anděl, který Novotnému napsal, aby ty migranty ubytoval v bytech v Řeporyjích „místo těch Ukrajinců, ze kterých je už dnes posraný“. To si ale starosta nenechal líbit. „Ahoj k*ndo, jsou to Rusové, ukrajinští dělníci jsou mí přátelé, p*čo, a jsou mi vděční za zlepšení jejich podmínek životních, zdechlý, bezcenný debile,“ odepsal Andělovi.

Řeporyje by podle něj několik uprchlíků bez problémů zvládly. „Vyp*čená nulo, takže no problém. Pěkný den, m*dko,“ ukončil svou salvu vulgarit Novotný.

Novotný se také prohlásil za humanistu, který má jiné vidění světa než řada diskutujících. „Ty nejsi humanista, ty jsi člověk s patologickou potřebou publika, pořád dokola opakuješ to samé,“ vyčetla mu Koukalová. Novotný jí obratem odpověděl, že ona a další diskutující jsou „rasistická prasata“.

Témata: Pavel Novotný uprchlíci sociální sítě kapitánka Carola Racketeová