Česko má novou sportovní superstar: Basketbalista Satoranský v Chicagu vydělá 700 milionů!

Satoranský, Tomáš (basketbalista) 5

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

2. července 2019 9:48

Česko má nového nejlépe placeného sportovce! Zapomeňte na končícího fotbalového brankaře Petra Čecha, který až dosud držel prim! Teď ho překonal basketbalista Tomáš Satoranský (27)!

Satoranský mění dres, z týmu Washington Wizards přechází do Chicago Bulls. Díky tomu si nově vydělá deset milionů dolarů ročně (224 milionů korun), v přepočtu tedy zhruba 700 milionů korun za 3 roky!

Na twitteru Satoranský poděkoval všem spoluhráčům, fanouškům a všem příznivcům za poslední tři roky ve Washingtonu. „Hodně si toho vážím. Ale je tu nová kapitola a já jsem tak vzrušený a hrdý, že jsem součástí #chicagobulls,“ dodal basketbalista s tím, že už se nemůže dočkat, až za nový tým nastoupí.

Podle pravidel NBA se může od 4. srpna zapojit do příprav Česka na MS v Číně, už dva měsíce na to ho ale čeká první zápas v dresu nového týmu. Za Chicago poprvé nastoupí v říjnu.

Satoranský je 4. Čechem v NBA v historii po Jiřím Zídkovi, Jiřím Welschovi a Janu Veselém. Měří 201 cm, váží 95 kg. Hraje na postu rozehrávače, je dvojnásobným vítězem Mattoni NBLAll-Star Game ve smečování. Loni 11. února zaznamenal osobní rekord 25 bodů, kterými přispěl k vítězství 101–90 právě nad jeho novým týmem Chicago Bulls.

Témata: Tomáš Satoranský (basketbalista) NBA sport Basketball