Jiří Bartoška zešílel? Adopce na stará kolena!

Jiří Bartoška a herec Jamie Dornan 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

30. června 2019 21:08

Horko na karlovarském filmovém festivalu nejspíš dolehlo na jeho prezidenta Jiřího Bartošku. Na jedné z festivalových akcí totiž dvaasedmdesátiletý herec promluvil o adopci. Chce si snad na stará kolena přisvojit dítě?

Už na začátku letošního karlovarského filmového festivalu přiznal jeho prezident Jiří Bartoška, že se těší na jeho konec, jelikož pro něj je filmová přehlídka jedním velkým pracovním maratonem. Navíc ho trápí současné horké počasí a zdá se, že vedro už mu leze na mozek. Jak jinak si totiž vysvětlit jeho pozoruhodná slova o adopci.

Bartoška totiž nechyběl na dobročinné akci neziskové organizace Hledáme rodiče, se kterou spolupracuje kupříkladu herečka Jitka Schneiderová. Herec, který je známý svým svérázným smyslem pro humor, tam odboural všechny přítomné hosty.

Schneiderová spolu s dalšími celebritami natočila video, kde vzpomínají na rodiče, ale Bartoška v něm chybí. Jak svou absenci vysvětlil? „Vzhledem k tomu, že jsem oboustranný sirotek, tak bych se mohl zařadit do tohoto programu a na stará kolena mít rodiče,“ zavtipkoval prezident festivalu.

Snahou Schneiderové i celé organizace je, aby děti vyrůstaly v rodinách, nikoliv v ústavech. Ve Varech se proto společně s Bartoškou podepsali na obří láhev šampaňského, která poputuje do dražby, jejíž výtěžek půjde právě na zmíněný projekt.

Bartoška má jinak napilno především se zahraničními hvězdami z Hollywoodu, které se dnes ve Varech pěkně prostřídali. Zatímco Julianne Mooreová dějiště festivalu opustila, Casey Affleck dorazil a představil svůj nový film.

Témata: Jiří Bartoška Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV)