Jiří Bartoška šokuje o MFF Karlovy Vary: Festival ho ničí!

Jiří Bartoška a Julianne Moore šli na večeři 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

29. června 2019 16:55

Karlovarský filmový festival je svým způsobem jeho dítětem, proto všechny zaskočila odpověď prezidenta festivalu a herce Jiřího Bartošky, který přiznal, že ho festival ničí. Co přesně měl na mysli?

S karlovarským filmovým festivalem je neodmyslitelně spjatý herec Jiří Bartoška, který je jako prezident zodpovědný např. za příjezd hollywoodských hvězd. Letos dorazila do lázeňského města herečka Julianne Mooreová, pro kterou měl pár cenných rad.

„V Praze jsem jí doporučil, aby ji poznávala v jednu nebo ve dvě hodiny v noci, kdy je trošku vylidněná a vlastně ten génius noci, když jdete okolo domu, kde žil Franz Kafka, je daleko umocněnější, než když tam člověk jde ve tři odpoledne a jsou tam stovky a stovky turistů,“ prozradil Blesku.

Zatímco hosté si mohou atmosféru filmové přehlídky užívat, pro Bartošku představuje festival spíš desetidenní pracovní maraton. Relaxovat může podle svých slov jen málo a po jeho konci vždy intenzivně pociťuje jeho následky.

„Je pravdou, že když skončí festival, tak vyrovnáváme karlovarský jetlag. Takže to je asi jako když letíte z LA do Prahy a těch devět hodin je tam vidět. Ale pro mě je zničující to počasí,“ vysvětlil populární herec a prezident festivalu.

Současná vedra mu zkrátka nesedí, přitom dobře ví, že od neděle bude zase ještě mnohem tepleji. Nakonec se s tím ale jako vždy smíří. „Není nic příjemnějšího než hezké počasí, lepší než kdyby mělo pršet,“ nechal se slyšet na závěr.

Témata: Jiří Bartoška Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV)