Oldřich Kaiser a Dáša Vokatá? Otevřeně, jak se dali dohromady

Oldřich Kaiser s Dášou Vokatou 10

Autor: Renata Schnabelová, stars24.cz

10. prosince 2017 14:01

Charismatický herec a komik Oldřich Kaiser vždy patřil mezi lamače dívčích srdcí. Během svého několikaletého působení v komediální dvojici společně s Jiřím Lábusem v pořadech Možná přijde i kouzelník či Zeměkoule nesčetněkrát dokázal svůj ohromný talent a smysl pro humor. Není tedy divu, že jeho šarmu podlehla před pár lety i písničkářka a textařka Dáša Vokatá. Ta zprvu ale vůbec netušila, kdo vlastně Oldřich Kaiser je. Imponoval jí na něm pouze jeho nezaměnitelný hlas. Jak se tedy tato dvojice vlastně do sebe zamilovala?

Básník, textař a publicista Ivan Martin Jirous alias Magor, se kterým žila Dáša více než dvacet let, byl v minulosti známý především spoluprací s rockovou skupinou The Plastic People of the Universe. Vystupoval se svou partnerkou Dášou na zvláštních představeních, kdy on četl své básně a Dáša jeho čtení prokládala svými písněmi. V roce 2011 však Magor zemřel a Dáša najednou zůstala sama.

,,Když umřel, bylo mi strašně smutno, tak jsem oslovila toho herce, co měl tak krásný hlas, aby nám načetl něco do filmu Rok bez Magora. Na premiéře v Humpolci nás náhodou někdo s Oldřichem posadil vedle sebe – a poprosila jsem ho tedy, jestli by mi na mém vystoupení nepřečetl nějaké Magorovy básničky,“ prozradila Dáša v rozhovoru pro magazín Téma.

Na Oldřicha Kaisera narazila Dáša poprvé před několika lety, když s jejím tehdejším partnerem Magorem společně namluvili šestihodinové CD s názvem Pravdivý příběh Plastic People of the Universe. Už tehdy se prý Magora vyptávala, co že je ten Oldřich s krásným hlasem zač..

 „Vůbec jsem netušila, že na něco hraje. Popravdě jsem ani nevěděla, že je filmový herec. Já vůbec nevěděla, že je tak slavný! Kdybych to věděla, asi bych se neodvážila ho oslovit,“ přiznává Dáša svůj prvotní šok po zjištění pestré divadelní a herecké minulosti svého nynějšího partnera. Oldřich Kaiser přiznal, že právě její nevědomost ohledně jeho kariéry pro něj byla nesmírně přitažlivá:

„To, že mě neznala, mě ohromilo. Každý po vás chce na ulici ještěrku a najednou někdo, kdo nezná ani vozembouch. Že jsme ani jeden o druhém nic nevěděli, byl možná ten moment. Probudilo to v nás zvědavost.“

Tato dvojice spolu momentálně žije už více než pět let. Na svatbu to sice zatím nevypadá, ale oba vypadají stále stejně zamilovaně a šťastně.

Témata: Oldřich Kaiser Dáša Vokatá