Helena Růžičková: Herečka, která šokovala Itálii!

Helena Růžičková

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. června 2019 20:04

Trilogie Slunce seno patří ke klenotům českého filmu nejen díky režii Zdeňka Trošky, ale i díky herečce Heleně Růžičkové. I desítky let od uvedení posledního filmu se navíc dozvídáme nová tajemství z natáčení.

Na natáčení zavzpomínal herec Martin Dejdar, který si zahrál v posledním díle trilogie Slunce, seno, erotika. Pro Aha! pro ženy popsal, jak Růžičková dokázala zastavit nejen samotné natáčení, ale i život na italské pláži.

"Jeden z největších zážitků byl, když se Helena Růžičková se synem Jirkou rozběhli na pláži do moře, které milovali, a potom vylezli ven a lehli si na záda na písek," uvedl

"Všichni ti Italové si je fotili, děti po nich lezly jako po klouzačkách, prostě se zastavilo natáčení i život na pláži," dodal.

Růžičková patří k největším hvězdám české kinematografie. Do ní se zapsala nejen svým rázným vystupováním, ale i postavou. S tou si ale lékaři dlouho nevěděli rady.

Růžičková začala přibírat až po narození syna Jirky. Lékaři dlouho nevěděli, co je příčinou, a domnívali se, že jde o poporodní poruchu. Na stole byla ale i další možnost, a sice dysfunkce štítné žlázy.

Navzdory tomu se ale snažila hubnout, nešlo to ovšem podle jejích představ. A lékaři až později zjistili proč. Měla totiž vrozenou srdeční vadu, která zadržovala v jejím těle vodu.

Témata: Helena Růžičková filmy