Milionář Tomáš Souček: Tolik peněz za kopání do míče ještě nikdo nedostal!

Tomáš Souček 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. června 2019 15:40

Český reprezentant Tomáš Souček se dnes stal nejšťastnějším fotbalistou v Česku. Bude totiž nadále pokračovat ve Slavii, v sešívaném dresu si za pouhých pět let vydělá stovky milionů korun. Tolik peněz tu za kopání do míče ještě nikdo nebral.

Fotbalista Tomáš Souček má za sebou pohádkovou sezónu. Se Slavií dokráčel k ligovému titulu, pohárovému triumfu a do čtvrtfinále evropského poháru. Ačkoliv se jeho pokračování v sešívaném dresu nezdálo moc pravděpodobné, po dnešku je k radosti slávistických fanoušků realitou.

Český fotbalový reprezentant totiž s vršovickým klubem podepsal novou pětiletou smlouvu, která vyprší na konci června 2024. Slavia předtím odmítla dvě lukrativní nabídky ze zahraničí ve výši 12 milionů eur. Klub se tak připravil o 300 milionů korun, další peníze bude navíc posílat na Součkův účet.

Z vysokého středopolaře totiž údajně udělala nejlépe placeného fotbalistu v historii české ligy. Podle informací Seznamu má jeho měsíční příjem činit 3 miliony korun, s bonusy se může roční výdělek blížit k 50 milionům korun. Za pět let to činí čtvrt miliardu. Tolik peněz v Česku za kopání do míče ještě nikdo nikdy nebral.

„Musím poděkovat všem hráčům a trenérům, bez kterých bych tady nebyl. To, že mi Slavia dává nový pětiletý kontrakt, je pro mě velkou výzvou," vyhlížel budoucnost Tomáš Souček. ✍️ #soucek2024?ČLÁNEK ➡️ https://t.co/kl06fnGKmg pic.twitter.com/D5ZyFoFVgn

— #M19TŘI (@slaviaofficial) 17. června 2019

„Můžu všem jen poděkovat. Vše bylo s respektem, na podání ruky. Myslím, že varianta, kterou jsme zvolili, je ta nejlepší možná. Obrovskou vidinou je pro mě Liga mistrů se Slavií. Je to pro mě velká ambice i motivace,“ uvedl Souček k podpisu nové smlouvy, na kterém má velký podíl známý šíbr Jaroslav Tvrdík.

Někdejší ministr obrany je totiž předsedou představenstva Slavie, a tak neskrýval nadšení. „Nepřipouštěli jsme si, že by Tomáš Souček odešel. Na druhou stranu jsme nechávali otevřený prostor k tomu, kdyby přišla nějaká výjimečná nabídka. S Tomášem jsme se ale nakonec domluvili na tom, že ještě alespoň půl roku zůstane,“ nechal se slyšet.

Témata: Tomáš Souček sk slavia praha Fotbal