Andrea Pomeje řekla, co předcházelo smrti Jiřího (†54): Bylo to strašný!

Andrea Pomeje se svým mužem Jirkou 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. června 2019 8:42

Vdova Andrea Pomeje by některé vzpomínky na zesnulého manžela raději vymazala, ale nejde to. Teď poprvé promluvila o tom, co všechno předcházelo jeho téměř nevyhnutelné smrti.

Od smrti herce Jiřího Pomejeho (†54) uplynuly už více než tři měsíce, jeho životní příběh však stále nepřestává fascinovat. Poslední roky prožila po jeho boku dýdžejka Andrea a nebyla to zrovna procházka růžovou zahradou. V roce 2017 mu totiž diagnostikovali rakovinu a všechno se obrátilo naruby.

„Věřila jsem, že ho to změní a že to současně zachrání náš vztah. Protože ten byl před jeho onemocněním v troskách. Kdyby se rakovina neobjevila, rozhodně bychom se v tom roce rozvedli,“ prozradila vdova Blesku.

Přání, že dojde k nápravě, se ovšem nesplnilo. Pomeje odmítal klasickou léčbu i operaci, která mu jediná mohla zachránit život. „Což jsem ale částečně chápala, protože to byl v jeho životě velký zlom, když přišel o hlas,“ konstatuje Andrea. Její manžel se totiž živil také dabingem, a tak operaci připustil až ve chvíli, kdy nebylo zbytí.

Léčba zabrala a Pomeje mohl domů, avšak ukázalo se, že nic nepochopil. „Byl už asi v takové psychické nepohodě, že to nezvládal. Podle mě věděl, že má problém, dokonce si snad i uvědomoval, že pokud ho nezačne řešit, může znovu onemocnět. Ale neměl sílu s tím něco dělat,“ vzpomíná jeho žena.

Hned první den po propuštění navíc začal holdovat alkoholu. „On se prostě vyloženě těšil, že si bude moct tu hlavu nějakým způsobem vymazat. Aspoň si to myslím, ale upřímně, už jsem do něj pak vlastně neviděla. Každý den potom už byl tak strašný, že jsem ani nechtěla. Rezignovala jsem,“ dodává Andrea.

Témata: Andrea Pomeje Jiří Pomeje