Kratina bude hercem nadosmrti: Proč nemůže do důchodu?

Vladimír Kratina 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. června 2019 16:05

Herec Vladimír Kratina má svou práci hodně rád, ale už před časem dosáhl věku, který mu umožňuje odchod do důchodu. Oblíbený umělec o něm ale z jednoho prostého důvodu nechce ani slyšet.

Herec Vladimír Kratina loni v senátních volbách usiloval o vstup do politiky, která mu mohla zajistit stabilní finanční příjem. Jelikož však neuspěl, musí bezpodmínečně pokračovat v rozjeté umělecké kariéře. Sice by totiž mohl odejít do důchodu, ale popravdě o tom vůbec nepřemýšlí.

Důvod je prostý – ze státní penze by nedokázal vyžít. „Víte, kolik jsou důchody? To mám tak na pivo, ale bez práce bych neměl žádné peníze,“ povzdychl si představitel Drtikola v nedávném rozhovoru pro Expres.

Vzápětí si postěžoval, že i kdyby do důchodu chtěl, jít do něj prostě nemůže. „I kdybych chtěl jít do důchodu, nemůžu. My herci opravdu nevyděláváme miliony, abychom se zajistili do stáří. Neříkám, že je to špatně placené, ale nic, co by vám umožnilo bezstarostný život,“ konstatuje Kratina.

„Já svou práci miluju, takže mi nevadí, že nejsem klasický důchodce,“ řekl oblíbený herec zmíněnému serveru a jeho pracovní vytížení v poslední době tato slova potvrzuje.

Kratina se totiž objeví v novém „primáckém“ seriálu Linka, v uplynulých letech si střihnul role v nekonečné Ordinaci v růžové zahradě i projektech České televize Metanol, Labyrint nebo Já, Mattoni.

Témata: Vladimír Kratina