Tomáš Řepka si zvyká na nový režim: Brzká večerka i další výzvy!

Tomáš Řepka 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. června 2019 12:13

Údajně už od pátku najdete odsouzeného fotbalistu Tomáše Řepku na nové adrese. Vězeňská služba jej z Ruzyně přesunula do Plzně, kde si musí v krátkém čase už podruhé zvykat na jiný režim. Co pro něj bude nejtěžší?

Odsouzený fotbalista Tomáš Řepka opustil ruzyňskou věznici a byl převezen do plzeňské věznice na Borech, kde by si měl odsedět většinu svého dvouapůlletého trestu za zpronevěru a poškozování práv exmanželky Vlaďky Erbové.

Pokud platí, co tvrdila Vězeňská služba ve svém prohlášení, tedy že má Řepka za mřížemi zcela standardní režim, na Borech ho čeká následující: budíček v 5:45, snídaně, oběd, večere a večerka už ve 21:45. Právě ta může být pro někdejšího fotbalového reprezentanta největším problémem.

„Když je teď v létě dlouho vidět, může s tím mít problém. Bude si muset zvyknout,“ řekl Blesku muž, který byl v plzeňské káznici vězněn. Podle něj však Bory skrývají i mnohá pozitiva, především co se týká jídla.

„Seděl jsem i jinde, ale v Plzni bylo jídlo nejlepší. Je to jako v lepší závodní kuchyni,“ prozradil bývalý vězeň. Zatímco obědy a večeře jsou prý teplé, snídaně jsou studené. Obvykle při nich servírují sýr, rohlíky a máslo, jindy i salám nebo šunku.

Naopak problematická může být cesta na svobodu. Zdejší soudci jsou totiž neoblomní. „Na Borech moc pouštět nechtějí, jsou tam přísnější a opatrnější kvůli vrahům, kteří se odtud v minulosti pokoušeli uprchnout. Takže procentuální úspěšnost je menší než na Ruzyni,“ sdělil Blesku právník Jaroslav Ortman. Doufejme, že se Řepka o útěk pokoušet nebude.

Témata: Tomáš Řepka