Řepka ve vězení machroval, pak zkrotl. Tajně ho převezli na Bory

Drsňák Tomáš Řepka 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. června 2019 8:42 | Aktualizováno: 14. června 2019 0:05

Bývalý fotbalový reprezentant Tomáš Řepka už není uvězněn v ruzyňské věznici. Koncem minulého pracovního týdne si jej převzali dozorci v proslulé plzeňské věznici Bory, kde seděl i omilostněný vrah Jiří Kajínek.

Odsouzený fotbalista Tomáš Řepka už je na nové adrese. Jeho novým bydlištěm ovšem není věznice ve Vinařicích u Kladna, o které se mluvilo, ale plzeňské Bory. Tvrdí to server Krimi Plzeň, podle něhož sem byl Řepka převezen už v pátek za přísně utajených podmínek v běžné eskortě spolu s dalšími vězni.

Vedení plzeňské věznice odmítlo tuto informaci komentovat, Řepka je ale údajně již zařazen na běžný oddíl mezi ostatní vězně. „Chová se skromně a nepožádal ani o žádné výhody,“ tvrdí zdroj zmíněného serveru. Podle dostupných informací se přitom v ruzyňské věznici projevoval jinak.

„Choval se jako hvězda. Vyprávěl, že hodlá napsat o vězení knihu. A taky se vytahoval, že tam za ním budou chodit fanoušci a kdovíkdo ještě. Zkrotl, když mu vedení dalo papír, aby si napsal pět lidí do návštěv. A šmytec,“ líčí zdroj Blesku.

„Takhle rychlý převoz vězně není nic neobvyklého,“ řekl Blesku advokát Jaroslav Ortman s tím, že většinou jde o kapacitní důvody. Generální ředitelství Vězeňské služby dle něj bedlivě sleduje, kde se uvolnila místa. „Je to kus za kus,“ dodal.

Věznice na Borech v minulosti hostila i nejslavnějšího českého vězně Jiřího Kajínka. Řepka si v ní s velkou pravděpodobností odsedí většinu svého dvouapůlletého trestu odnětí svobody za zpronevěru a poškozování práv exmanželky Vlaďky Erbové.

Témata: Tomáš Řepka