Odepsaná Petra Paroubková? Po krachu manželství se dostala do problémů!

Paroubková, Petra 9

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

12. června 2019 10:16

Svatba s Jiřím Paroubkem (66) jí radikálně změnila život. Petra Paroubková (45) se dříve živila jako překladatelka a o práci neměla nouzi. Jenže dnes je v naprosto odlišné situaci!

Před svatbou byla Petra Paroubková, tedy ještě jako Kováčová, vyhledávanou překladatelnou. Později vedla vydavatelství, ale kvůli krvácení do mozku a následné léčbě musela s prací skončit.

V době, kdy rodinu finančně zajišťoval rodinu Jiří Paroubek, vůbec nevadilo, že se Petra starala spíše o teplo rodinného krbu. Jenže před více než dvěma roky sbalila dceru Margaritu (9) a od manžela odešla. Na vlastní kůži tak poznala, jaké je to být samoživitelka!

A začátky rozhodně nebyly jednoduché! „Vůbec jsem nevěděla, co budu dělat a hlavně si s mým příjmením najít práci bylo opravdu těžké. Jako překladatelka jsem už odepsaná, protože jakmile z toho na několik let vypadnete, tak už málokdy je cesty zpět," vysvětluje pro Blesk Paroubková.

Nakonec se na ni ale usmálo štěstí a ona si našla práci v jiném oboru – působí jako projektová manažerka. A moc ji to prý baví! „Spoustu věcí jsem se musela naučit, ale i tady píši texty v několika řečích, takže vlastně dělám to, co mě baví," pochvaluje si Petra.

Časově je pro ni ale náročné skloubit péči o dceru a zaměstnání. „Jsem až do večera v práci a kolikrát je náročné všechno skloubit,“ přiznala s tím, že jí pomáhá rodina i její bratr. 

Navíc se prý po krachu manželství objevila spousta nabídek na napsání knihy o společném životě s Jiřím Paroubkem. „Odmítla jsem, opravdu nemám zájem, i když by se lidi asi hodně pobavili," dodala se smíchem blondýnka.

Petra Paroubková vystudovala Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy, obor amerikanistika a anglistika v kombinaci s rusistikou. Za Jiřího Paroubka se provdala dne 17. listopadu 2007 a v listopadu 2009 se jim narodila dcera.  Do všeobecného povědomí vešla její věta „nejvíc sexy na muži je mozek“ coby odpověď na otázku, čím ji (tehdy ještě partner) Jiří Paroubek zaujal.

Témata: Petra Paroubková Jiří Paroubek