Karel Gott v ohrožení života: Sagvan Tofi promluvil!

Karel Gott 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

11. června 2019 17:01 | Aktualizováno: 12. června 2019 7:05

Sagvana Tofiho a Karla Gotta pojí především muzikál Čas růží, jehož autorem je první jmenovaný. Ten si musel jeho vznik tvrdě vybojovat v době, kdy Mistr bojoval se zákeřnou nemocí, která se na něm výrazně podepsala. Sagvan teď prozradil, jak špatně na tom Gott byl.

Sagvan Tofi je autorem muzikálu Čas růží, který vychází z písní Karla Gotta. Jeho vznik byl přitom strastiplný. Když si totiž Sagvan po devíti letech snah domluvil schůzku s Mistrem, toho právě skolila vážná nemoc. „V té době byl Karel nejvíc ohrožený na životě a nikdo k němu nesměl. Smířil jsem se s tím, že to nebude,“ vzpomíná herec a zpěvák pro Blesk.

Když se Gottův stav trochu zlepšil, rozhodl se kontaktovat alespoň jeho ženu Ivanu. Tofi jí převyprávěl příběh, manželce Zlatého slavíka se to zalíbilo. Proto slíbila, že vše manželovi vyřídí. „Karel byl v tu dobu někde zavřený, odříznutý od světa, ale sestavil jsem pro něj takové krátké psaní,“ popisuje.

Asi po čtrnácti dnech se však Tofi dozvěděl, že si jej Gott nepřečetl. Byl to konec nadějí? „Domluvili jsme se, že za ním máme přijít, až ho pustí z nemocnice. Po nějaké době ho skutečně pustili a Ivana mi zavolala,“ líčí Tofi, který nechtěl působit jako parazit. Ke Gottovi domů prý přijel celý rozechvělý.

„Otevřela nám Ivana, pozvala nás dál, pobíhal tam pes, byla tam hospodyně, a ať prý jdeme do kuchyně. Vešli jsme a Olda někoho pozdravil – dobrý den. Nepoznal ho… Byl to Karel,“ šokuje Sagvan svou vzpomínkou.

Jak je možné, že slavného zpěváka nepoznali? „Po chemoterapiích, v županu, pod ním pyžamo… Bez vlasů, pětačtyřicet kilo, hubený,“ vysvětluje Tofi, pro kterého to byl jeden z nejsilnějších životních momentů.

Témata: Sagvan Tofi Karel Gott