Vězeňští dozorci toho mají dost: Tomáš Řepka je…

Tomáš Řepka 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

10. června 2019 14:24 | Aktualizováno: 11. června 2019 0:30

Vězeňská služba už má dost spekulací kolem uvězněného fotbalisty Tomáše Řepky, který si má odsedět dva a půl roku vězení. Zatím je umístěn v ruzyňské věznici, kde má mít podle spekulací speciální režim. Je to pravda?

Dnes jsou to dva týdny, co Tomáš Řepka vystoupil z černého mercedesu a zmizel za branami ruzyňské věznice, kterou má brzy vyměnit za věznici ve Vinařicích u Kladna. Za přesunem možná stojí i zvěsti o Řepkově nadstandardním režimu za mřížemi, které kolovaly některými médii.

Kupříkladu podle Expresu měl dostat vlastní celu a mít na výběr ze tří jídel včetně těch, která byla určená pro bachaře. Zmíněný server také uvedl, že veškerý personál věznice prošel před nástupem odsouzeného fotbalisty speciálním školením. Všem se mělo klást na srdce, aby nevynášeli žádné informace.

Jinde se zase objevila informace, že Řepka dostal status „možného objektu napadení“, což zástupci Vězeňské služby obratem popřeli. V pátek se pak rozhodli vydat obsáhlejší vyjádření, v němž tvrdí, že se v článcích objevují nepravdivé a nesmyslné informace o jeho pobytu ve výkonu trestu.

„Ze zákona nemůžeme poskytovat informace ke konkrétním vězněným osobám, nicméně co se týká odsouzeného Tomáše Řepky, uvádíme, že je zařazen ve standardní věznici se standardním režimem a rozhodně nemá žádné nadstandardní výhody,“ uvedla Vězeňská služba na pravou míru.

„Všechny informace o opaku jsou pouze spekulace, které se nezakládají na relevantních podkladech a nejsou ověřené,“ dodala v prohlášení na facebookové stránce.

Témata: Tomáš Řepka vězeňská služba