Pohlreich o konci v televizi: Zkritizoval své nástupce!

Pohlreich, Zdeněk 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. června 2019 16:11

Slavný televizní kuchař Zdeněk Pohlreich po mnoha letech ukončil natáčení populárního pořadu Ano, šéfe! Na jeho místo nastoupili jiní, pořad Ano, šéfová! pod vedením Jitky a jejího syna se ale stal propadákem a dospěl k rychlému konci. Proč?

Pohlreich se stal televizní legendou. Po deseti letech se ale kuchař a odborník na gastronomii rozhodl skončit. Podle svých slov proto, že už mu nepřišla jeho tvorba dobrá.

"Prostě jsem dospěl k názoru, že už to není dost dobrý. Měl jsem pocit, že najít příběh, o kterém by to natáčení mělo být, bylo čím dál složitější. Naštěstí nejsem profesionální moderátor nebo herec, takže jsem si ten luxus odejít mohl dovolit. A pořád jsem přesvědčený, že jsem se rozhodl správně," vysvětlil pro Téma kuchař.

Jeho místo zaujala jiná moderátorská dvojice, ta ale u diváků neuspěla. To Pohlreicha překvapilo. "Nechci hodnotit Jitku a Santa Pagana. Ale abych nebyl zbytečně korektní, myslím, že my jsme to dělali o něco líp, byla to trošičku větší zábava, prostě se to za ty roky naučíte, a taky jsme měli velkou výhodu, že jsme byli první, vlastně nepopsanej list," domnívá se.

Sám spatřuje svou přidanou hodnotu v tom, že byl první, kdo původní předlohu s Gordonem Ramsayem do Česka přinesl. "U nás to byla větší sranda a bylo to víc ze života, až jsme si občas říkali, jestli ještě pořád děláme ten správný formát," dodal.

Témata: Zdeněk Pohlreich