Ewa Farna dala chlapečkovi královské jméno: Souvisí nějak s Meghan a Harrym?

Ewa Farna se svým synem! 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

6. června 2019 16:58 | Aktualizováno: 6. června 2019 22:17

Novorozený syn Ewy Farne dostal jméno po legendárním anglickém panovníkovi. Co říkají o Artušovi hvězdy a čísla? Jaká to bude osobnost? A zvolila zpěvačka správné jméno? Na tyto otázky známe odpověď.

Až dnes jsme se dozvěděli, že je to už několik dní, co se zpěvačka a Ewa Farna a její manžel Martin Chobot těší z malého synka Artura (v polštině Artuše), který měl podle dostupných informací přijít na svět v příbramské nemocnici jen pár hodin po posledním vystoupení během jarní koncertní šňůry.

Původ tohoto jména zůstává předmětem debat, ostatně jeho nejznámější nositel, legendární anglický panovník král Artuš (anglicky Arthur), je mnohými současnými historiky považován za smyšlenou postavu.

Existuje ovšem hypotéza, podle které je jméno Artur odvozeno od jména nejjasnější hvězdy souhvězdí Pastýře, které zní Arcturus. Tento tvar by byl z klasické latiny převzat do velštiny nejspíš jako Art(h)ur. Jasnost a pozice hvězdy vedla lidi k domnění, že jde o „strážce medvědice“ nebo „vůdce“ ostatních hvězd souhvězdí Pastýře.

Tak jako tak, Artur je ušlechtilé jméno, které má vznešenost ve svém původu. Náleží silným mužům, kteří se nebojí jít vlastní cestou. Rovněž jde o vhodné jméno pro Blížence, právě v tomto znamení se malý synek Ewy Farne narodil.

Osobním číslem jména Artur je šestka, která znamená něžnost. Pro nositele tohoto jména je tím pádem klíčové si uvědomit, že nemusí být stejný jako ostatní. Až pak dokáže využít své vlastní zdroje a sílu k tomu, aby navzdory očekávání jiných dosáhl úspěchu.

Témata: Ewa Farna